Нощен крем

3 неща за него, които е добре да знаете

3 неща за нощния крем, които е добре да знаете
 
Основните продукти във всяка козметична серия са дневният и нощният крем. И единият, и другият обещават хидратиране и подхранване на кожата, защита и освежаване. Може би се чудите, какви са разликите? Дали ви е нужен нощен крем или е просто маркетингов трик за повече продажби? Какви са особеностите на този тип мазила?
 

  1. Нощните кремове подкрепят обновяването на кожата

Нощем, докато вие спите, клетките се делят активно. В кожата протичат процеси на регенерация. Ако в този момент наличните хранителни вещества не са достатъчни, обновяването ѝ се забавя, а вие го забелязвате като повяхване, загуба на тонус, влошен тен, поява на нови бръчици и задълбочаване на съществуващите.
 
Нощният крем е предназначен да достави в точното време важните биоактивни съставки, които активират кръвообращението и обмяната; помагат ѝ да се възстанови по-успешно от уврежданията и щетите, претърпени през деня.
 
Благодарение на това кожата запазва по-дълго своята жизненост, еластичност и младежки вид и се забавя остаряването ѝ.
нощен крем 2

  1. Основни съставки, за които да следите

Нощният крем, поради предназначението си, се характеризира с по-богат състав от дневния. Разликите идват и от това, че някои вещества, като безусловно важния ретинол, повишават фоточувствителността и е по-добре да не се ползват денем. А други през нощта са просто ненужни – като слънцезащитните филтри.
 
Когато избирате своя нощен крем, търсете сред съставките му витамините А (ретинол), С и Е, етерични масла, мастни киселини и липиди, плодови киселини (алфахидрокси), аминокиселини, хиалуронова киселина и колаген, минерални соли, растителни биоактивни вещества – включително фитоестрогени (за дами в менопауза), антиоксиданти и др.
 

  1. Как да изберете своя нощен крем

В този случай правилото „колкото повече, толкова по-добре“ не важи. Ако кремът не е подходящ за кожата ви или ще я подхрани непълноценно или силните съставки ще ѝ дойдат в повече. И двата варианта не са добри.
 
Основните критерии за добрия избор са два – възрастта ви и типът на кожата.
нощен крем 3
Нощният крем започва да става необходимост около и след 30-тата година. В началото той обикновено е по-лек. При чувствителна кожа ви е нужен продукт с включени противовъзпалителни съставки. При мазна – с регулатори на отделяния себум.
 
Добра практика е периодично да правите консултация с дерматолог или козметолог. С възрастта и здравословното ви състояние характеристиките и потребностите на кожата ви се променят. На пазара се появяват непрекъснато нови и нови продукти. Специалистът ще ви препоръча най-подходящото за вас лично.
 
През зимата, при суха, дехидратирана и недобре подхранена кожа е препоръчително нощният крем да се полза и денем (нека е такъв, в който няма ретинол).
 
 
 
 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top