Най-добрата четка за зъби за деца

- прочети повече

Кога децата започват да си мият зъбите? Още когато се появи първият им зъб. Макар че тогава по-скоро вие трябва да се погрижите за чистотата му. Хлапето ви е още твърде малко за тази задача. И все пак, кога да купите първата четка за зъби на детето си и как да я изберете?  Най-важни за детските четки за зъби са три неща: да са удобни за хващане от детските ръце; да са с меки влакна и моделът да е подходящ за съответната възраст. Търсете гъвкави четки, направени от меки материали, които няма да наранят венците на детето.

детска четка за зъбиЧетки за бебета и за деца до 2 годишна възраст

Вярно, в началото основно вие трябва да се грижите за миенето на бебешките зъбки. Това обаче не значи, че вашето съкровище не може да помага. На пазара се предлагат специални четки за деца до 2 години. Изработени са от меки материали, главата им е много малка и е гъвкава, за да не се нарани детето, в случай че натиска с нея по-силно. Почистващите влакна са меки, разнопосочни, така направени, че да обхващат всяко зъбче и да го почистват внимателно.

Нищо не пречи, след като почистите зъбите на хлапето, да му дадете да направи само един – два опита да пъхне четката в устата си и да мие с нея. През това време обаче в никакъв случай не го оставяйте без надзор.

Четки за зъби за деца между 5 и 8 години

Моделите за тази възрастова група стават с по-тънки дръжки, а главите им – малко по-големи. Препоръчват се четки, чиито влакна са със смесена дължина. Това гарантира, че могат да почистят добре различни по размер зъбчета, празни места, венците. Оставете детето само да избере какъв цвят и с какви картинки да е четката. Така ще му е по-приятно да я ползва и няма да е нужно да го карате сутрин и вече да си мие зъбите. То ще го прави и без вашата подкана.

Четки за зъби за деца над 8 години

Те почти приличат на четките за зъби на възрастните, вече са с почти нормален размер. Можете да купите на детето си и електрическа четка, ако решите.

Независимо на каква възраст е хлапето ви, задължително е да сменяте четката му на всеки 3 месеца, а също и след като е боледувало от настинка и грип.

Когато е малко по-голямо, позволявайте му само да избира четката си всеки път, когато трябва да се сменя. Това е още един начин да му изградите здравословен навик за в бъдеще.

 

 

Прочетете още:

Зъбките на бебето

Никнене на зъбките на бебето

Грижа за кожата на бебето през зимата


 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top