Навици за грижа за лицето

Как да ги създадем? Постоянната и правилна грижа за лицето е от значение за здравето...
Навици за грижа за кожата на лицето

Как да ги създадем

Постоянната и правилна грижа за лицето е от значение за здравето и самочувствието ви. Затова колкото по-стабилни навици си изградите в това отношение, толкова по-добре. Не знаете откъде да започнете?

Определете какъв тип е кожата ви

Мазна, суха, чувствителна, нормална или смесена – преценете каква е вашата кожа, за да изберете ефективна козметика за лице. От това какъв тип е кожата ви зависят и допълнителните грижи, които е нужно да полагате за нея.

Не е задължително да купувате най-скъпите козметични продукти. Важното е да се чувствате добре, когато ги ползвате. Винаги пробвайте кремовете, лосионите и тониците на китката на ръката си преди да ги купите. Намазвате леко, чакате десетина минути и ако няма зачервяване и сърбеж по кожата ви, купувате.

Направете списък с козметика, която трябва да купите

Крем за лице, почистващ лосион, нощен крем, крем за околоочен контур, ескфолиант, маска за подхранване и хидратиране – какво точно трябва да ползвате зависи от възрастта ви и типа кожа. Все пак основно са ви необходими – крем за лице, почистващ лосион и ексфолиант. Изберете си две или три марки, които да редувате – след като ви свърши опаковка на едната марка, започвате другата. Така няма да свикнете с крема, който ползвате и винаги ще виждате резултат. Придържайте се към списъка си винаги, когато пазарувате.

Създайте си навици за почистване на лицето

Свикнете да миете лицето си с топла вода сутрин и вечер. Първите няколко седмици сигурно ще ви домързи да го правите вечер. Преодолейте леността си и скоро вечерното почистване на лицето (задължително и с лосион за почистване, ако сте носила грим през деня) ще се превърне в навик. А това е добре, защото нередовното чистене на лицето е причина за посивяването и омазняването на кожата.

Определете два или един ден в седмицата, в които ще ползвате ексфолиант. Ако трябва, слагайте си бележка на вратата на банята, за да не забравяте, улисана в бързане.

Навици за грижа за кожата на лицето

Приемайте времето за грижа за лицето като време за вас

Определете ден, в който имате време да си направите маска. Съберете си няколко рецепти за домашни маски за почистване и подхранване на кожата и си ги правете сами. Пуснете си музика, отпуснете се, докато подготвяте маската и после, докато стоите с нея. Ще се учудите какъв благотворен ефект има половин час, в който се грижите за себе си, не само върху кожата ви.

Не променяйте навиците си при пътуване

После ще ви е по-трудно да ги възстановите. Взимайте с вас козметиката, която ползвате обикновено. Спазвайте ритуалите по почистване на лицето, ексфолиране. Е, можете да пропуснете маската или да си направите маска, купена от някоя дрогерия.

Проявете постоянство и дисциплина в началото. След това дори няма да забелязвате, че отделяте време за грижа за лицето си, просто ще се радвате на сияйна и здрава кожа.

Прочетете още:
Грижа за суха кожа
Мазна кожа – типични проблеми и как да се справим с тях
Подготовка на кожата за лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top