Мъжка козметика

Мислите, че истинският мъж не ползва козметика...

Мислите, че истинският мъж не ползва козметика? Сигурни ли сте? Да, декоративната козметика е предназначена предимно за жените, но ви уверяваме, че мъжката коса и кожа също имат нужда от грижи.

За да се чувства и изглежда добре, мъжът задължително трябва да ползва крем за лице и ръце, добър крем за бръснене, афтършейв, ексфолиант, шампоан, стик или рол он против изпотяване, евентуално гел и околоочен крем.

Дали може да ползвате крема на приятелката си? Не.

Мъжката кожа е с 20% по-дебела от женската и е доста по-твърда. Порите й са по-големи и в тях се натрупват повече прах и мръсотия. Мъжете се нуждаят от по-силни лосиони, кремове и почистващи продукти, за да бъде кожата им наистина чиста и хидратирана.

Ексфолиантът за тяло е задължителен. Може да е с малко по-груби частици. Достатъчно е да го ползвате 2 пъти седмично, за да се чувства кожата ви добре.

На пазара се предлагат шампоани, специално за мъже. Разгледайте ги. Поискайте помощ от консултантите в дрогерията. Трябва да изберете такъв, който е подходящ за вашата коса – суха, мазна, къдрава.

Четете внимателно етикетите. Ако продуктите, към които сте се насочили съдържат алкохол, по-добре е да си изберете други.

За да изглежда добре лицето ви, трябва да се отнасяте към избора на крем за бръснене с повишено внимание. Той има много функции:

  • отговаря за гладкото бръснене;
  • предотвратява наранявания с бръснача;
  • успокоява кожата;
  • предпазва от акне;
  • ексфолира кожата на лицето и я хидратира.

Добре, но между толкова много кремове за бръснене как да изберете подходящия? Първо определете какъв тип е кожата на лицето ви – суха, мазна, смесена, нормална. След това определете степента на окосмяване. Въоръжени с тези свои открития трябва просто да четете етикетите.

Един от най-често срещаните женски фетиши са мъжките ръце – груби, силни и в същото време поддържани. Минималните усилия, които трябва да положите е да миете ръцете си редовно с топла вода и сапун и да използвате крем. Потърсете някой, чиято основна съставка е невен или риган. Тъй като вероятно често ще забравяте да го слагате, по-добре е кремът за ръце да образува защитен филм, който да пази кожата ви през целия ден, независимо от това колко пъти се миете. Вече има доста подобни кремове на пазара.

Не се притеснявайте да пробвате и експериментирате с различни козметични продукти за мъже, докато намерите подходящите за вас. И помнете, ако се грижите за себе си, ще се чувствате по-добре, ще имате друго самочувствие. А това няма как да не промени начина,  по който ви възприемат околните.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top