Морска болест

- какво е морска болест

Какво е морска болест

Противно на името й, тя се проявява при хора, които пътуват не само по вода, но и с влак, кола, автобус или самолет. В повечето случаи морската болест започва внезапно с гадене и студена пот и ако не се овладее навреме, продължава с гадене и повръщане.

Най-честите причини са за морска болест  

Причината е само една – мозъкът ви получава сигнали от очите и от вестибуларния апарат, които не съвпадат. От това несъответствие се поражда морската болест.

Морска болестКак да се справя с морската болест

Ако пътувате по море, достатъчно е да гледате към хоризонта, за да се почувствате отново добре. Когато се возите в автомобил, автобус или влак, това също е добро решение. Ако ще летите със самолет, резервирайте си място, близо до крилата му.

Четенето и заниманията с таблет и телефон не са добра идея. За сметка на това, ако понижите температурата в колата, положението ви чувствително ще се подобри.

Има и някои хомеопатични лекарства, които да ви помогнат в борбата с морската болест.

Хомеопатия против морска болест

Джинджифил – резенче от него преди пътуване, ще ви спести всички проблеми и неприятности.

Аргентум нитрикум – ще ви помогне, ако чувствате замаяност и гадене. Премахва чувството за клаустрофобия и страха от летене.

Боракс – препоръчва се на хора, които усещат неразположение при кацане със самолет.

Кокулус индикус е най-често използваното средство против морска болест, когато наистина пътувате по вода. Помага дори в най-тежките случаи, когато ви се гади дори от обикновени миризми и не можете да спите.

Кали бихромикум – то също се препоръчва при плаване с лодка или кораб. Прилага се при силно гадене и виене на свят.

Нукс вомика – помага при силно гадене, придружено с интензивно главоболие в задната част на главата. Като страничен ефект от него може да ви се подуе коремът.

Рус токсикодендрон – препоръчва се на хора, които имат позиви за повръщане по време на пътуване със самолет и страдат от силно главоболие около челото и скалпа. Като страничен ефект могат да се появят сухота в устата и гърлото, и неутолима жажда.

Прочетете още:

Мигрена 
Ниско кръвно
Високо кръвно 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top