Молив за очи. Как да го изберем

Моливът за очи е може би най-използваното разкрасително средство след спиралата. Вие също ползвате, нали?

Моливът за очи е може би най-използваното разкрасително средство след спиралата. Вие също ползвате, нали? А сигурна ли сте, че го избирате правилно? Така че да не дразни очите ви и да подчертава красотата им?

Първото и най-важно нещо е да не правите компромис с качеството на молива за очи. Избирайте известни марки, които предлагат доказано качествени продукти на пазара. Четете внимателно етикетите. Моливът влиза в много близък контакт с очите ви, затова е важно да не си правите експерименти.

Второто важно нещо е цветът. Кафявото е най-безопасният избор. То отива на всеки цвят на очите. Затова, ако не сте сигурна какво точно да купите, вземете си кафяв молив за очи.

Зеленооките дами могат да потърсят молив с цвят на градински чай. Синеоките ще бъдат неотразими с морскосин или черен молив. Ако очите ви са кафяви, пробвайте да си сложите виолетов молив.

Откъде ще купите молив за очи също не е без значение. Потърсете дрогерия или магазин за козметика, в които имате възможност да пробвате как ви стоят различните цветове.

Начертайте линия на гърба на ръката си. Ако моливът се плъзга без да дърпа кожата или да я набръчква, значи е качествен. Помолете да ви дадат молив тестер за еднократна употреба и се гримирайте. Когато се погледнете в огледалото не бива да забелязвате дори, че имате молив. Целта е той да подчертава очите ви, а не да отклонява вниманието от тях.

Купете си един мек молив, с който да нанасяте дебелите линии и един по-твърд, с който да правите тънките.

Винаги подостряйте малко молива преди да го ползвате. Така ще премахнете бактериите, които са се натрупали след предишната употреба. И естествено не го правете прекалено остър, за да не нараните чувствителната кожа на очите.

Сигурни сме, че ще направите най-добрия избор. Приятно пазаруване.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top