Мокри кърпички

със сребърна вода

Защо да използвате мокри кърпички, нопоени със сребърна вода?

Мокрите кърпички са едно от дребните неща, без които животът ни би станал доста по-труден. Вече дори не забелязваме за какво ги използваме и колко пъти дневно посягаме към тях, но веднага усещаме липсата им. И понеже искаме за децата си винаги най-доброто, да поговорим за

Бебешки мокри кърпи със сребърна вода

Бебешки мокри кърпи има във всеки дом, където се отглежда новородено. Изискванията към продукта в случая са много високи. Освен да почистват добре нежната бебешка кожа, те трябва да я щадят, да не предизвикват раздразнения, а по-скоро да ги успокояват.

Ако още не сте изпробвали мокри кърпи със сребърна вода – направете го!  Те са меки, нежни и щадящи. Почистват и дезинфекцират, осигуряват бързото зарастване на драскотини, раздразнена кожа, ранички и подсечено. Подкрепят здравето и нормалното развитие на незрялата кожа на новороденото и малкото дете.

Освен за самото бебе, можете да ги използвате за забърсване на играчките му и повърхностите, до които се докосва.

Отразяват се добре на кожа от всеки тип – особено чувствителна. Спокойно можете да ги използвате и вие – независимо от възрастта си – за честото дневно дезинфекциране и почистване на ръцете.

От къде идват качествата на мокрите кърпи със сребърна вода?

Едва ли има човек, който да не е чувал за дезинфектиращите свойства на среброто. Те са познати и използвани от много векове. Древните държали храната в сребърни съдове не само от любов към разкоша, а и защото в тях тя се запазвала по-дълго. Светената вода добива лековитата си сила от потопеният в нея сребърен кръст.

Днес сребърните йони (Ag+) се използват  за пречистване на топлата вода в болничните системи като предпазно средство срещу инфектирането им с Legionella. Влагат се като антимикробни агенти срещу вируси, бактерии и гъбички в продукти за лечение на рани и медицински изделия – вътрешни катетри, сърдечни клапи и протези, костен цимент, ортопедични щифтове и стоматологични устройства и т. н. Все по-популярни стават не само мокрите кърпи, потопени в сребърна вода, но и превръзките, обогатени с йони на среброто. Локалното външно приложение на сребристия метал в разумни дозировки е безвредно.

Антибактериалните му механизми се изследват последователно и задълбочено. Вече е ясно как йоните му извършват бактериолиза и разрушаване на бактериалните клетъчни стени  при редица видове. Наблюдавано е директното увреждане от Ag+ на ДНК  в други бактерии и т. н. Модерните изследвания дават надежда, че среброто може да се справи и с видове с изявена резистентност към антибиотици.

Защо да изберете бебешките мокри кърпи със сребърна вода на „Бебелан“?

Те са хипоалергенни, меки и нежни, изключително подходящи за многократно почистване на незрялата кожа на вашето бебе. Резултат са на иновативен производствен подход и са създадени с грижа към околната среда. Представляват нетъкан биоразградим текстил, изработен от 100% натурални влакна (вискоза), напоен с 99,9% сребърна вода с концентрация от 3-6 мг на литър сребърни йони (Ag+). Съдържат и под 0,1%  натурален консервант.

Ползите от употребата им са:

  • чиста и спокойна бебешка кожа на цялото телце по всяко време;
  • лесна и надеждна грижа за вашето слънчице;
  • не е нужно да купувате пакет за всеки от семейството – използвате ги за дезинфекциране на ръцете, за почистване на гърдите, ако майката кърми – за всеки у дома;
  • остава биоразградим отпадък с максимално щадящ за околната среда състав, без агресивни и токсични химикали.

Ако още не сте използвали мокри кърпи със сребърна вода на „Бебелан“, поръчайте ! Ще се убедите сами в предимствата им!

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top