Мокрите кърпички

– незаменим помощник в ежедневието

Мокрите кърпички са вездесъщи. Те са навсякъде и се ползват за всичко. Дори не е нужно да се замисляте какъв точно продукт са – дали козметичен, или санитарно-хигиенен. По-важното е, че винаги, когато ви потрябват, са на разположение.
Какво представляват мокрите кърпички?
Според вида си те са от нетъкан текстил или целулоза. Напоени са с различни разтвори и  съставки, подходящи за предназначението им. Запечатани са в опаковки, които ги пазят от изсъхване.
За какво се използват?
Вероятно трудно ще се намери дом, в който да не се използват мокри кърпички. От почистване на нежното бебешко дупе до поддръжка и почистване на автомобила – те са лесни за употреба, удобни и ефективни.
За почистване на бебето
Търсете специализирани продукти. Добрите кърпички са разработени в сътрудничество с педиатри и дерматолози. Те са много меки, дерматологично тествани, почистват нежно, като щадят незрялата кожа. Освен за дупето, предлагат се мокри кърпички за личицето и ръчичките на малките.
Четете внимателно етикета. Купувайте такива, които са без сапуни и пенещи вещества, без алкохол и без синтетични оцветители, без парфюм, хипоалергенни. Предпочитайте кърпички, в които има добавени омекотяващ крем, билкови екстракти и хидратиращи добавки. Не допускайте да попадат в устата на детето.
mokri_kurpi2
За почистване на грим
Напоени са с вещества, подобни на използваните в почистващите продукти. Отлично средство са за демакиаж. Почистват добре в дълбочина, премахват мръсотията, успокояват кожата и я тонизират.
На пазара има кърпички, обогатени с допълнителни съставки, които ги правят подходящи за различните типове кожа. Можете да намерите такива с растителни и етерични масла, с билкови екстракти, с витамини – В5, Е и др.
За почистване и освежаване на ръце и тяло
Те са пропити с антибактериални разтвори. Обикновено са с подходящо за кожата рН. Подбирайте дерматологично тествани продукти.
Специално за поддържане на мъжките ръце вече има антибактериални, с алантоин. Те не само дезинфекцират, но и облекчават, успокояват и омекотяват раздразнената кожа.
Мокри кърпички за почистване на ръцете поднасят в много заведения за обществено хранене.
mokri_kurpi
Интимни влажни кърпички
За тях се използват урея, млечна киселина, алантоин. Добавят се вещества и билки с антисептични, овлажняващи и омекотяващи свойства. Съобразени са със специфичното рН на интимната зона и почистват нежно деликатната кожа. Задължително трябва да са без алкохол. Предлагат се във варианти за мъже и жени.
Кърпички за почистване у дома и в офиса
Антистатичните са за почистване на монитори, телевизори и всякакви екрани. След избърсване поне известно време по тях не се натрупва прах. Разбира се, може да се възползвате от антистатичните свойства на кърпичките при почистване на стъкла, плотове, мебели и т. н. Те отлично премахват петна по дрехите и килимите, чудесно почистват различните повърхности в кухнята, таблото на колата, както и мръсните ръце след проверка на масло, антифриз и др. Само трябва да подберете точния вид.
Все пак – с мокрите кърпички за козметична употреба не бива да прекалявате. Оставете ги за случаите, в които нямате достъп до вода.
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top