Мицеларен разтвор

– идеалното почистващо средство за лице

Понякога вечер пропускате да почистите лицето си и си лягате с грима, който сте носила цял ден. На сутринта се събуждате подпухнала, с торбички под очите и в лошо настроение. Случвало се е на всеки. Особено след тежък ден, когато почистващият тоник ви се струва непостижимо далеч, а банята чак на другия край на света.

Мицеларният разтвор (ще го срещнете и с името „мицеларна вода”) е перфектното решение. Формулата му е създадена преди 15 години от френската компания BIODERM. По-късно почистващи продукти с мицеларна вода и допълнителни съставки за омекотяване и овлажняване на кожата започват да се предлагат от различни марки.

Как действа мицеларната вода и какви са предимствата й?

Тя е комбинация от незабележими с просто око маслени частици и вода. Тези частици образуват мицели, които премахват от кожата цялата наслоена мръсотия и грима.

Основното й предимство е, че не съдържа алкохол, сапун или други вредни за кожата съставки и не е необходимо да се миете с вода, след като сте я ползвали. Кожата ви е идеално почистена само с мицеларна вода. Това ви спестява време и усилия и прави този козметичен продукт удобен за използване по всяко време на денонощието, независимо къде се намирате.

Именно поради липсата на алкохол и сапун в мицеларната вода, тя е изключително подходяща за дами с чувствителна или суха кожа.

Хидратиращ, тонизиращ, успокояващ кожата, при употребата на мицеларен разтвор алергичните реакции са почти невъзможни.

Как се използва този почистващ продукт?

Напоявате с мицеларна вода тампончето за почистване на грим и обтривате лицето си. Можете спокойно да почистите и нежната кожа около очите.

Сменяте тампончетата, докато по тях не остане и след от грим или замърсяване. След това нежно попивате лицето си със суха кърпа и нанасяте хидратиращ крем.

Това е всичко.

Пробвайте и вие. Може да се окаже, че това е вашето решение за редовно почистване на лицето.

Прочетете още:

Овесената каша

Почистващите лепенки 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit: Мицеларен разтвор

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top