– симптоми, лечение чрез хомеопатия

Какво е мигрена

Това е тежко главоболие, което често е предшествано или придружено от сетивни предупредителни знаци: светлинни проблясъци, цветни петна пред очите, изтръпване на ръцете и краката, гадене, повишена чувствителност към светлина и звук. Мигрената може да продължи часове и дни наред.

Какво предизвиква мигрена

При мигренозно главоболие артериите се разширява. Това предизвиква отделяне на химикали от нервните влакна, което води до възпаление, болка и ново разширение на артериите. Симпатиковата нервна система реагира на мигрената с гадене, диария и повръщане.

Най-честите причини за мигренозна болка са:

алергии и алергични реакции;

ярка светлина, силни шумове и някои миризми или парфюми;

физически или емоционален стрес;

промени в моделите на съня или нарушен сън;

цигари;

пропускане на хранене или продължително гладуване;

алкохол.

Възможно е да имате пристъп на мигрена при нередовен цикъл или ако приемате неподходящи противозачатъчни. Някои хора получават мигренозен пристъп след консумация на храни, съдържащи тирамин (червено вино, пушена риба, пилешки дробчета, смокини), мононатриев глутамат или нитрати.

Билки против мигрена

Билки против мигрена

Мигренозната болка може да продължи с дни и се лекува трудно. Задължително е да лежите на тъмно, в абсолютна тишина. Хапчетата против главобол няма да ви помогнат, но можете да опитате да предотвратите пристъпите на мигрена с някои билки:

Чобанка

С  нея можете да намалите продължителността и честотата на мигренозното главоболие. Чобанката спира възпалението, което води до по-малко разширение на артериите, съответно до по-малко освобождаване на химикали. Специалистите препоръчват да се приема екстракт от чобанка два пъти дневно. Консултирайте се с лекар хомеопат за точната дозировка и в никакъв случай не пийте тази билка, ако сте бременна.

Вратига

Вратигата намалява главоболието, както и симптомите, свързани с пристъпите на мигрена като гадене и повръщане. Билката съдържа партенолид, който намалява възпалението. Задължително е да се консултирате със специалист преди да започнете да я пиете.

Кора на бяла върба

Кората на бялата върба съдържа салицин – вещество, подобно на активните съставки в аспирина. Още в древността е използвана за лечение на главоболие, висока температура и болка. Според изследванията кората на бялата върба има най-бавно действие при мигрена, но пък ефектът от нея продължава най-дълго.

Мигрената е болезнено състояние, което ви прави почти неадекватни за дълъг период от време. Затова се консултирайте със специалист хомеопат и изпробвайте всички варианти за предотвратяването или намаляването й.

Прочетете още:

Спокойният сън не е мит 

Гинко билоба

Хомеопатични лекарства

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top