Ментова вода

Ментата е ароматно растение, което ...

Ментата е ароматно растение, което често се използва в коктейли и като украса на различни ястия и сладкиши. Етеричното масло от мента има успокояващ ефект и действа като репелент. Мента можете да откриете в съдържанието на множество продукти за дентална хигиена, а също и дъвки и бонбони. Тя освежава дъха и облекчава болки в гърлото.  На пазара се предлага и ментова вода. Тя се прави от дестилат на Mentha piperita и е за външно приложение.

Как действа ментовата вода

Противовъзпалително и успокояващо. Има антисептичен ефект, освежава и овлажнява кожата. След намазване с нея се чувствате по-жизнени, енергични, тонусът ви определено е по-висок. Редовното ползване на ментова вода подобрява водния баланс на кожата и помага за подобряване на кръвообращението.

Ако не обичате особено мириса на мента, можете да държите ментова вода само за спешни случаи. Тя е ефективна при изгаряния, ухапване от насекоми или обриви – охлажда и успокоява кожата.

Как се ползва

Нанасяте върху чистата кожа на лицето и тялото си и нежно масажирате с ръце, докато течността попие.

 Ментова вода

Има ли и други ползи от ментовата вода

Да, ментовата вода за пиене е включена в различни диети за намаляване на тегло, действа успокояващо при стомашни болки и алергии. Можете да си я направите сами от вода и ментови капки. Другият вариант е да си вземете ментов чай от магазина и да пиете от него. Той е особено ефективен при разстроен стомах.

Дръжте винаги в аптечката си едно малко шишенце ментова вода. Тя може да ви е полезна в невероятни ситуации. Освен това е напълно безвредна.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top