Между бръсненето и грижата за брадата

- изборът е ваш!

Гладко избръснат мъж, който ухае приятно, е радост за женските сетива. Грижливо поддържаните брада и мустаци будят копнежи, свързват се с романтика, приключенски дух, мъдрост и непоклатима воля. Дали ще сте с брада, или не, си е ваш избор, господа! Важното за дамите е, да сте добре поддържани.
Ежедневното бръснене
С каквото нетърпение чакат тийнейджърите първото си бръснене, с такава досада всяка сутрин посягат към четката и самобръсначката повечето мъже. Ежедневният ритуал води до изсушаване на кожата, предизвиква раздразнения. Не са изключения врасналите косъмчета и болезнените възпалени пъпки.
Това налага използването не само на гелове, пяна и сапуни за бръснене, но и продукти за хидратиране на кожата, за подхранването ѝ, за преодоляване на повишената ѝ чувствителност, против възпаление. Одеколонът или афтершейфът за след бръснене отдавна не са достатъчни за съвременния мъж.
shaving_or_beard2
Дали все пак брадата не изисква по-малко време
Ако си мислите, че брадата няма нужда от поддръжка и с нея ще се отървете от досадни всекидневни ангажименти, означава, че никога не сте имали брада. Не говорим за няколкодневна растителност, а за истински брада и мустаци. Който и стил, каквато и дължина да изберете, те се нуждаят от обгрижване.
Всеки ден трябва да ги почиствате с вода и мек сапун или шампоан. Необходими са ви едър и ситен гребен – да премахвате сплъстяванията и да поддържате формата им. И това още не е всичко. Космите на брадата, подобно тези на косата, падат, връхчетата им се цепят. Кожата под тях изсъхва, зачервява се и сърби. Трябват ви продукти за овлажняване и подхранване на косъма и кожата, за стилизиране на брадата. Освен ако – разбира се – не решите да ходите всеки ден на бръснар.
shaving_or_beard
Между бръсненето и грижата за брадата
Няма как като с вълшебна пръчица да решите проблема с брадата. Дали ще се бръснете, или ще поддържате разкошна брада и мустаци – изборът си е ваш. Съвременната козметика предлага широка гама продукти, които облекчават задачата ви. От вас се изисква да отделяте малко време всеки ден.
Особено критични са периодите на преход – когато пускате брадата и когато я премахвате, след като сте я носили дълго време. И в двата случая кожата ви трябва да привикне към новите условия. Това ѝ носи стрес, понякога е съпроводено с раздразнение. В такива моменти качествената козметика е особено важна. Тя може да ви спести неприятни преживявания и проблеми.
Превърнете грижата за брадата или бръсненето в част от сутрешния си хигиенен ритуал. Направете тези минути във време за себе си – за зареждане с добро настроение и самочувствие. И не само ще изчезне досадата, но и ще изглеждате по-добре. Скоро ще го забележите по одобрителните погледи на дамите около вас.
Прочетете още:
„Как да изглеждам неустоим“
„Страхотна брада“
„Грижа за брадата и мустаците“

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top