Медицинска козметика и слънцезащитни продукти

- какви са видовете

Три са марките, които към момента държат първенството на пазара за слънцезащитни продукти – Bioderma, Vichy, La Roche Posay. И за трите е характерно това, че произвеждат високоефективна, медицинска козметика. Затова и продуктите им за защита от слънцето са едни от най-търсените, включително и в началото на този сезон.
 
Какво е медицинска козметика
Най-общо казано това е козметика, която се използва и самостоятелно, и като допълнение към лечението на различни кожни проблеми. Тя въздейства на кожата на структурно ниво и помага за нормалната работа на клетките.
 
Каква е разликата между нормалните слънцезащитни продукти и тези на марки, произвеждащи медицинска козметика
Вторите ви осигуряват по-стабилна и ефективна защита от вредното въздействие на слънчевите лъчи и в допълнение предотвратяват появата на тъмни петна, предпазват кожата от преждевременно стареене. Всеки продукт е подходящ за различен тип кожа.
Запознайте се с основните предимства на слънцезащитните продукти на трите на известни медицинска козметика.
 
Bioderma
Поредицата Photoderm на марката предлага цяла гама от продукти за защита на различни типове кожа. Някои от слънцезащитните продукти предпазват от хиперпигментация от типа „мелазма“ и премахват вече съществуващи пигментни петна. Грижат се и за вътрешната билогична защита, благодарение на специален патент – Cellular Bioprotection. Други продукти са подходящи за мазна, чувствителна и нетолерантна към излагане на слънце кожа, текстурата им не е мазна. Серията включва слънцезащитни продукти за деца, както и за чувствителни зони от тялото като устните например.
Всички продукти са без парабени и са водоустойчиви. Някои от тях са некомедогенни.
Bioderma-Photoderm
 
Vichy
Слънцезащитните продукти на Vichy също са без парабени и са водоустойчиви. Някои от тях имат допълнително, успокояващо действие върху кожата, благодарение на термалната вода, която съдържат. В серията има специални матиращи продукти, подходящи за мазна и дори за чувствителна кожа. Те създават тънък защитен филтър и ограничават лъщенето. Други продукти имат и съпътстващ ефект – придават на кожата сиян вид и се грижата да получите равномерен тен.
vichy
 
La Roche Posay
Серията слънцезащитни продукти на марката съдържа продукти за кожа, предразположена към слънчева алергия, които предпазват от появата на пигментни петна. Всички продукти са водоустойчиви, без парабени, без парфюм. Част от тях са некомедогенни.
Разгледайте конкретни продукти на изброените марки, за да прецените кои от тях са подходящи за вашата кожа и за децата ви. Ако се затруднявате да изберете, винаги можете да разчита на компетентен съвет от нас.
lrp_anthelios
 
Прочетете още:
Какви са последиците от слънчево изгаряне
Масла за защита от слънцето
Съставки на слънцезащитните кремове
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top