Масло от шеа

Ползвате ли масло от шеа (карите)? Знаете ли, че е изключително полезно?

Маслото от шеа се извлича по естествен начин от африканското дърво карите. Студено пресованото, нерафинирано масло от карите е най-добрият крем за вашата кожа, който можете да намерите. То попива бързо, не оставя мазни следи и е богато на витамин А, Е и F – основните витамини, необходими за доброто й здраве.

Витамини A и E – балансират и нормализират кожата. Поддържат я чиста и здрава. Особено полезни са за суха кожа или за хора, които често се излагат на пряка слънчева светлина.

Витамин F съдържа три есенциални мастни киселини: линолова, линоленова и арахидонова. Благодарение на тях маслото от шеа има ревитализиращо действие. Омекотява грубата кожа. Успокоява я, ако е суха или напукана. Причината за уникалните му успокояващи и хидратиращи свойства са и овлажнителите, които съдържа. Те са много сходни с тези, произвеждани от мастните жлези. Затова и маслото от шеа прониква дълбоко и стимулира производството на колаген, който поддържа кожата еластична и млада.

Може да се използва спокойно и при ухапвания от насекоми и слънчеви изгаряния. Освен това има свойството да изравнява тена на кожата и да връща блясъка й.

Ако косата ви е суха, изтощена или често я тормозите с маша, преса или сешоар, маслото от шеа ще ви помогне да възвърнете лъскавината и еластичноста й. То ще я омекоти и съживи. Ще подейства добре – предпазващо и успкояващо – и на скалпа ви.

Някои специалисти препоръчват маслото от шеа при екземи, пъпки, обриви, дерматити и други кожни заболявания. Разбира се, ако имате подобен проблем, съветваме ви да се консултирате с лекар преди да го прилагате.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top