Масло от тиквено семе

- особено полезно за здравето на господата

особено полезно за здравето на господата

Маслото от тиквено семе е с наситен тъмнозелен цвят, вкусно е и определено е полезно за здравето. Мъжете би трябвало да му обърнат специално внимание и да го консумират редовно. То е подходящо за салати, супи, сосове и най-важното – блокира ДХТ съединенията. Господа, четете внимателно и след това побързайте да се сдобиете с масло от тиквено семе.

Намалява риска от доброкачествена хиперплазия на простатата

Това заболяване застига голяма част от мъжете, особено над 50 годишна възраст. Според изследванията причината за появата му е хормонът дихидротестостерон (ДХТ), който стимулира размножаването на клетките на простатата. Уголемяването на простата може да предизвика дискомфорт и да създаде проблеми при уриниране.

В маслото от тиквено семе има голямо количество бета-ситостерол, което спира вредното действие на ДХТ, като го превръща в тестостерон. В него се съдържат още омега 9 мастни киселини и цинк, които също са важни защитата от доброкачествена хиперплазия или за облекчаване на симптомите й.

Забавя процеса на оплешивяване

Смята се, че свръхпроизводството на ДХТ е една от причините за оплешивяването. Следователно – поради изброените по-горе причини – приемът на масло от тиквено семе ще забави този процес.

 Тиквено масло

Намалява лошия холестерол и риска от сърдечни заболявания

Фитостеролите, които се съдържат в маслото от тиквено семе, намаляват абсорбцията на холестерол от храната.

Облекчава болките при артритно възпаление

Маслото от тиквено семе се използва често като съпътстващо основното лечение средство за облекчаване на артритни болки.

Една супена лъжица масло от тиквено семе съдържа 120 калории. Вярно, ако имате проблеми с теглото и искате да отслабнете, това може да ви се стори много, но вероятно можете да изключите нещо друго от диетата си. Ползите за здравето, които ще имате от консумацията му, не са за пренебрегване.

Четете внимателно етикетите преди да купувате масло от тиквено семе. То трябва да е 100% чисто и студено пресовано.

Не се колебайте, пробвайте го. Вкусът му ще ви хареса и ще ви е лесно да го включите в менюто си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top