Масажни масла

Сигурно няма човек, който да не обича масажи...

Сигурно няма човек, който да не обича масажи. Значително по-малко са хората, които ходят на масажист поне веднъж седмично. Често любимият ви човек е вашият личен масажист, а вие сте неговият. Това е чудесно. Можете да се възползвате от услугите му винаги, когато пожелаете.

Знаете ли как да засилите чувствените и прекрасни усещания, които изпитвате по време на масажа? Лесно е. Използвайте масажно масло.

То позволява на ръцете на масажиста да се движат свободно по тялото ви. Няма начин да ви одраска или нарани, ако ръцете му са по-груби.

Когато тялото абсорбира маслото за масаж, кожата става по-гъвкава и  еластична. Тази еластичност също помага при масажа. В противен случай дърпането, отлепването на кожата, месенето й – всички тези действия могат да бъдат доста болезнени. А и намазаната с него кожа никога няма да се залепи за леглото.

Щом сте ценители на масажа, вие знаете, че той е наслада за всички сетива. Ароматите на различните масажни масла само обогатяват удоволствието.

Разбира се трябва да подбирате правилните масла – едни от тях успокояват, други тонизират и енергизират.

Ако съумеете да ги смесите правилно, те се абсорбират бързо и лесно от кожата, подхранват я и имат общо целебно въздействие върху организма ви. Специалистите съветват да се намажете с масажно масло преди да влезете в банята. После пуснете душа и нежно се масажирайте. Заради топлината, то ще се усвои много добре от кожата и ще подобри кръвообращението ви.

Можете да използвате масажни масла до 2 – 3 пъти дневно. Имате време само вечер? Тогава избягвайте розмарин, спайк, лавандула и подобни, стимулиращи масла.

Първоначално можете да пробвате готовите масажни лосиони. Четете какъв е съставът им и наблюдавайте какво е въздействието им върху вас. С времето, можете да започнете сами да смесвате етерични масла, които изцяло да отговарят на вашите нужди. Освен това ще се пристрастите към масажите. Убедени сме.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top