Майтаке

- какво е това и какви са ползите от него. Майтаке е гъба, която расте в основата на дъбовите дървета..

Майтаке е гъба, която расте в основата на дъбовите дървета. Вече хиляди години азиатците я използват за храна и като съставка в лекарства. Приемът на майтаке или на екстракт от майтаке се препоръчва при изключително тежки заболявания като рак, хепатит, диабет, синдром на хроничната умора. Серопозитивните също се влияят добре от нея.
 
Това са много сериозни твърдения, нали? Важно е да запомните няколко неща:

  1. Майтаке не лекува рак и хепатит.
  2. Не е никак добра идея да се самолекувате от каквото и да било, използвайки екстракт от майтаке или пък хранителната добавка.

Защо лекарите изписват майтаке, като съпътстващо другите лекарства лечебно средство при толкова сериозни заболявания?
Редица изследвания са показали, че тези гъби стимулират изключително силно имунната система. Те не унищожават ракови клетки, а помагат на имунокомпетентните клетки да се борят с тях. Имат невероятен ефект при пациенти, подложени на химиотерапия.
Именно поради способността на майтаке да подсилва имунната система то се приема за ефективно при хепатит и при носители на вируса на СПИН.
МАЙТАКЕ - ГЪБИ
В какви случаи още тази гъба може да бъде полезна?
Има вече достатъчно доказателства, че майтаке понижава кръвната захар при диабетиците.
Смята се, че екстрактът от майтаке може да подобри овулацията и се препоръчва като съпътстващо средство при лечение на поликистозни яйчници.
Може ли майтаке да ми навреди?
Към момента лечебните свойства на гъбата все още се изследват. Смята се, че за повечето хора приемът й е безопасен и все пак не е сигурно, че няма странични ефекти и може да се консумира от бременни и кърмачки.
Мога ли да пия хранителна добавка майтаке като превантивна мярка?
Вие сте здрави и искате да си останете такива. Затова и сте решили да приемате майтаке хранителна добавка като превентивна мярка против всички страшни болести и за да укрепите имунната си система.
Превенцията не е лошо нещо, но ви съветваме преди да правите каквото и да било да се консултирате с лекар. Той ще прецени дали приемът на майтаке е подходящ за вас и ще ви препоръча точната доза или друго лекарство.
В миналото хората наистина са вярвали в чудодейната сила на майтаке. Днес ви препоръчваме, когато се налага, да се осланяте на науката и да използвате здравословния начин на живот и спокойствието като превенция от всякакви неприятности и беди.
 
Прочетете още:
Рейши – какво е това
Имуностимуланти – вреди и ползи
Мака – какво е това
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top