Мазната кожа през лятото

6 полезни съвета как да се грижим за нея по-добре. Красотата на вашето лице, зависи от ...

Мазна кожа и летни горещини – това е една от най-ужасните възможни комбинации. Струва ви се, че мазните петна около носа и брадичката лъщят ужасяващо и погледите на всички хора са насочени към лицето ви. По-лошото е, че непрекъснато се чувствате недостатъчно чисти, не ви е комфортно, порите ви се запушват и лицето ви е осеяно с черни точки, от които няма спасение. Вземете мерки и решете проблема. С малко повече внимание и грижа можете да овладеете производството на кожни мазнини или поне да не го стимулирате допълнително.

Не търкайте кожата си прекалено силно. Ако я раздразните, тя ще започне да произвежда още повече мазнини, за да се успокои. Затова избягвайте да пипате лицето си с ръце, по които е полепнал пясък и не се търкайте с кърпата, а внимателно попивайте водата.

Не използвайте почистващи козметични продукти на алкохолна основа, защото те също стимулират мастните жлези.

 

Не прекалявайте с миенето. Сутрин и вечер е достатъчно, за да премахнете мръсотията и натрупаната мазнина. Носете със себе си сухи тампони за премахване на грим и вместо да си миете лицето постоянно, леко го попивайте с тях. Така ще решите проблема с чистотата и лъщящата кожа, която ви кара да се чувствате некрасиви.

Правете си маски за мазна кожа, но не прекалявайте с химията. Маска с хума ще ви свърши чудесна работа, евтина е и можете да я купите от всяка дрогерия или аптека.

В никакъв случай не носете грим. Той само ще влоши положението. Покажете естествената си красота. Хубав загар и усмивка са напълно достатъчни. Не можете да си го представите? Сигурна сте, че ще се чувствате много по-добре, ако сте гримирана? Тогава задължително използвайте грим на водна основа, за да облекчите кожата си.

Не пипайте лицето си непрекъснато. Така замърсявате кожата допълнително и тя изобщо не може да диша.

Пробвайте да спазвате тези шест съвета няколко дни и сме сигурни, че сами ще се уверите в ефекта им. Красотата на вашето лице, зависи от вас. Действайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top