Магарешки трън

ползи и употреба в козметични продукти

Магарешки трън – ползи и употреба в козметични продукти

Европейците са първите, които откриват, че билката магарешки трън (наричана още бял трън) помага при проблеми с черния дроб и започват да използват лечебните й свойства. В наши дни магарешкият трън се използва в натуралната медицина, предлага се като чай, хранителна добавка. Изследвани са не само лечебните му свойства, но и начинът, по който влияе на косата и кожата. И резултатът е впечатляващ. Затова и често ще срещнете магарешкия трън в състава на най-добрите козметични продукти за коса и кожа.

Магарешки трън – ползи за кожата

Помага при пъпки, акне, екземи. Омекотява кожата – прави я нежна, сияйна, гладка. Предпазва я от кожни заболявания. Облекчава състоянието на болни от псориазис. Хидратира кожата, помага и да диша и увеличава еластичността й.

Ако си търсите крем за проясняване на тена, то изберете такъв, който включва магарешки трън в състава си и няма да сбъркате.

Същото важи и за кремовете против бръчки. Белият трън помага да се забави процесът на стареене.

 Магарепки трън

Магарешки трън – ползи за косата

Той заздравява космените фоликули. Ако косата ви капе, комбинирайте магарешкия трън с други билки, които стимулират растежа на косата и ще се справите с проблема. Той влиза често и в състава на козметични продукти за изтощена коса, загубила своя блясък и сила.

Ако не сте във форма, прекалили сте с хапването и алкохола, чувствате се уморени, кожата ви е повехнала, а косата ви не е в кой знае колко добро състояние, време е да промените начина си на хранене и на живот. Намалете алкохола, увеличете приема на вода, плодове и зеленчуци и се поглезете с домашно направени маски за коса и кожа с масло от магарешки трън. Бързо ще видите чудесния резултат от своите действия.

Прочетете още:

Кайсиево масло – за какво се ползва

Екстракт от лупин
Термална вода

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top