Любовни храни

- кои са те ...

Още от древността е известно, че някои храни разпалват любовното желание. В наши дни са правени редица изследвания на този феномен. Според едни от тях няма достатъчно доказателства, че която и да е храна засилва либидото и учените твърдят, че афодизиаците са по-скоро с плацебо ефект. Според други обаче някои видове храни определено засилват сексуалното желание и правят секса по-приятен.

Независимо на коя версия решите да повярвате, препоръчваме ви да се запознаете с най-вкусните любовни храни:
Аспержи

аспержи

Това е един от най-често използваните афродизиаци през 19-ти век. По време на сватбената вечеря на младоженците задължително сервирали аспержи. Пробвайте ги и вие. Вкусни са и се приготвят лесно. Освен това са полезни за сърцето и за костите.

Банани

банан

Не, не са на второ място в списъка заради формата си. В бананите се съдържа ензимът бромелаин, който подобрява представянето на мъжа по време на секс.

Хайвер

Той е вкусен, подходящ за романтична вечеря. Освен това е скъпо удоволствие, което се свързва с лукс, власт и пари – едни от най-големите афродизиаци на света. Ако оставим това настрана, в хайвера се съдържа цинк, който стимулира производството на тестостерон.

Шоколад

шоколад 1

Той повишава ендрфините, намалява задръжките и увеличава желанието за физически контакт. Освен това е вкусен. В миналото яденето на шоколад е било абсолютно забранено в някои манастири.

Смокини

смокиня

Те са важна част от Дионисиевите празници в древна Гърция. Самият им вид е изключително сексуален, а вкусът им е направо божествен.

Стриди

Стридите са хермафродитен вид и често сменят пола си. Затова се смята, че дават повече опит и успех в любовта и на мъжете и на жените.

Репички

репички

Според египтяните те са божествен афродизиак. Вероятно заради пикантния им вкус, който дълго време леко дразни небцето.

Трюфели

Те са доста редки и скъпи, с мускусен аромат и страхотен вкус. Смятат се за силен афродизиак, способен да възбуди и небцето и тялото. Легендите разказват за мъж, койт преял до смърт с трюфели на собствената си сватба.

Всички тези храни са вкусни и полезни за здравето. Затова просто си хапвайте от тях с удоволствие и се вглеждайте по-често в очите на партньора си. Всичко останало ще се получи от самосебе си.

Прочетете още:

Етерични масла – афродизиаци 

Розово масло и зачеване

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top