Лечебни напитки

- какво е това

Пили ли сте лечебни напитки? Не? Не си спомняте? А може и да сте, но да не ви е хрумнало, че се наричат така. Прочетете малко повече за тях. Ще ви е по-лесно да ги търсите и купувате съзнателно, когато имате нужда.

Какво представляват лечебните напитки

Не си представяйте горчиви отвари, които едва се пият. Лечебните напитки са био сокове, от супер храни, отглеждани чрез био земеделие – нар, алое вера, облепиха, арония, боровинка, различни билки. Произвеждат се по био технология, която позволява на съставките да запазят полезните си свойства.

Лечебните напитки не са лекарства, те няма да ви излекуват, но повишават защитните ви сили срещу различни заболявания, а ако вече сте болни, са отлично съпътстващо лечението средство за възстановяване на организма. Освен това имат страхотен вкус.

 Лечебни напитки

За какво помагат лечебните напитки

Това зависи от вида сок, който ще си изберете. Даваме ви няколко примера.

Органичен сок за по-добро храносмилане

Той съдържа сок от сливи, сок от ябълка, чаен извлек от липов цвят, лайка, върбинка, мента, копър, сок от арония, екстракт от смокини и др. Някои от съставките му помагат за ускоряване на метаболизма и имат прочистващо действие. Други – успокояват стомаха. Трети действат леко затягащо и се включват в общото укрепване на организма.

Чист, нефилтриран сок от алое вера

Той е истинско съкровище. Съставките на алое вера помагат за нормалното функциониране на нервната система; регулират дейността на хормоните; дават енергия и тонус; грижат се за здравето на кожата и косата; стимулират образуването на колаген.

Сок от нар

Това е чист сок без никаква захар или подсладители. Особено подходящ е за студените дни, защото укрепва имунната система. Препоръчва се на хора, които се възстановяват след дълго боледуване, на дами и господа, които искат да изглеждат млади и свежи и на всички, които обичат сладко-киселичкия вкус на нара.

Сок от пшеничени филизи и спирулина

Спирулината дава на организма необходимите му хранителни вещества, витамини и минерали. Богата е на желязо и е страхотно да я приемате през студените дни, когато зимната депресия заплашва да ви завладее. Пшеничните филизи подобряват храносмилането и помагат за регулиране на килограмите.

 Лечебни напитки

Сокът от пшенични филизи и спирулина укрепва имунната система и ви помага, ако искате да свалите килограми и да влезете във форма.

И това е само малка част от лечебните напитки, които предлагаме. Разгледайте ги. Със сигурност ще откриете вкусни и полезни сокове за цялото семейство.

Прочетете повече

Супер храни – за какво са полезни

Спирулина
 
Био снакс
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top