Лечебен шампоан по индивидуална рецепта

- как да го направите

Всяка коса има своите особености. Затова понякога е трудно да си намерите подходящия шампоан. Все пак козметичните продукти се произвеждат за големи групи от хора със сходни проблеми. Отдавна е отминало времето, когато в аптеката или дрогерията правят крем например специално за вас.

Има една фирма обаче, производител на 100% натурална козметика, която вече един век не прави компромис с качеството на продуктите си и която е намерила начин да комбинира масовото производство с решаването на индивидуален проблем.

STYX – марка натурална козметика от Австрия – ви предлага да използвате базов шампоан за ароматерапия, с помощта на който да създадете шампоан, подходящ именно за вашата косата.

Какви съставки да ползвам, за да си направя шампоан

Базовият шампоан STYX може да се ползва с всякакви етерични масла, които подхранват и хидратират косата ви – бадемово масло, кокосово масло. Ако все още не познавате добре действието на различните масла, производителят се е погрижил да ви даде насоки.

Шампоан за мазна коса – можете да си направите с базов шампоан STYX и етерично масло от бергамот, лимон, грейпфрут, цитронела.

Шампоан за суха коса се получава от комбинацията на STYX и етерично масло от кипарис или иланг-иланг.

Шампоан за нормална коса – за него смесвате базов шампоан с етерично масло от сандалово дърво, розмарин, портокал, евкалипт, пачули, чаено дърво, кипарис или мандарина.

 коса

Ако страдате от косопад, към етеричното масло, подходящо за вашия тип коса, добавете масло от кедър, сандалово дърво, лайка, евкалипт, бор, лавандула, ела, розмарин или мускатно орехче.

За да върнете жизнеността и блясъка на косата си, добавяйте жасмин, лимон, пачули, цитронела, пачули или тамян.

 

Увредената, накъсана, изтощена коса ще се повлияе добре от масло от кипарис, лавандула, пачули, портокал, иланг-иланг или сандалово дърво.

Пърхотът пък може да преборите с масло от лавандула, розмарин, евкалипт, ела, кедър, лимон, чаено или сандалово дърво, портокал.

Базовият шампоан е гъст, неутрален и има отлични почистващи свойства – достатъчно е да измивате само по веднъж косата си с него и тя ще бъде чиста. Преди това обаче добавяте към опаковката  STYX 30 до 40 капки от избраните етерични масла и разбърквате.

Ако досега не сте ползвали етерични масла и не знаете как реагира кожата ви на тях, можете да започнете и с по-ниска доза етерични масла – 25 капки, която да увеличавате постепенно. А може да се окаже, че нямате нужда от по-силна доза и косата ви се чувства отлично и с тази. Хубавото е, че това е шампоан, който си правите вие – винаги можете да промените някоя от съставките или концентрацията й.

Ние сме ви представяли вече необичайната политика на фирмата Styx Naturcosmetic, ако ви е интересно, припомнете си я.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top