Летните обриви

- как да се справите с тях?
Как да справим с летните обриви

Те се появяват от нищото и развалят цялата ви ваканция. Оплакванията от обриви са много чести през лятото. Сърби ви, изглеждате зле и се чувствате дискомфортно – всичко това може да се избегне или пък бързо да се поправи. Запознайте се с най-често срещаните обриви през лятото, от какво се причиняват и как можете да се справите с тях.

Топлинен обрив 

Получава се при запушване на потните жлези – по гърба, гърдите, под мишниците се появяват малки подутини. Сварете чай от мента и ги обтривайте с него. Така ще облекчите състоянието си и ще успокоите кожата си.

За да предотвратите повторната поява на топлинен обрив, носете широки дрехи и използвайте козметика без алкохол.

Обрив след плуване

По кожата се появяват малки, червени мехури, които сърбят много. За да успокоите кожата си и да решите проблема, мажете се с овесена каша, взимайте хладни душове и не се чешете. Използвайте леки, хидратиращи козметични продукти без алкохол.

Обрив при контакт с отровни растения

Отровен бръшлян или отровен дъб са едни от най-честите причинители на тези обриви. Те съдържат токсина урушиол, към които са алергични повечето хора. До 48 часа след контакт с тях е възможно по кожата ви да се появят малки, изпълнени с течност мехури. Мазане с овесена каша и хладни компреси са всичко, което можете да направите, за да облекчите сърбежа. Посъветвайте се с лекар. Той ще ви препоръча антихистамини или кортизон крем.

Как да се справим с летните обриви

Слънчеви алергии 

При алергия към слънчевите лъчи, особено в комбинация с неподходящ козметичен продукт против слънце, по кожата се появяват червени, люспести участъци, а понякога и малки пъпки или мехурчета, пълни с течност. Проблемът се решава с антихистамини и кремове против сърбеж, но най-добре е да се посъветвате с лекар преди да ги прилагате.

Обриви по краката

Кожата на краката ви е по-светла, суха е и се лющи. Освен това много ви сърби. Това се случва често през лятото, когато носите затворени обувки без чорапи или посещавате басейни. Вземете си крем против гъбички от аптеката, спрете да носите затворени обувки на бос крака и по възможност, сменете обувките, за да предотвратите повторно заразяване.

Дори и да се появят обриви по кожата ви, ако реагирате бързо и адекватно, проблемът ще отшуми бързо. Така че, не се паникьосвайте, а се подгответе.

Прочетете още:
Хомеопатичен гайд за лятото
7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото
Козметика с джинджифил

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top