Летни активности

за децата
Летни активности за деца

Лятото е любимото време на повечето деца. Дълги ваканции, дълги и горещи дни, дълги списъци с неща за правене. Или поне така ни се струва докато дните на децата ни не започнат да се сливат и да стават еднакви. Лесно е те да се омързеливят през тези няколко летни месеца или да им доскучае или омръзне ежедневието им. Без структурираното време на учебната година, ние трябва сами да измислим как да запълним дългите свободни часове на децата си с нещо полезно и приятно за тях. Ако идеите ви вече са се изчерпали, ще споделим някои от своите. За да уплътним времето на децата си по пълноценен и забавен начин, в тази статия ще предложим някои от най-добрите летни активности за деца.

Къмпингуване

Къмпингуването е сред култовите летни занимания. То може да сплоти семейството, да научи децата ни да ценят природата и да даде на всички нужното развлечение от рутината. Трябва ни единствено голяма палатка, подходящото място и каквито развлечения предпочитаме ние и децата ни – от спортни приспособления до книги.

Освен, че повечето деца обичат палатките, времето прекарано в близост до природата носи незаменими ползи и за нас самите. Дори и да не можем да се насладим на перфектно спокойствие и уединение, връзката с природата ще ни зареди с енергия, чист въздух и технологичен детокс.

Ако пътуването до подходящите места за къмпинг не е опция, спокойно можем да направим малка промяна в плана и да къмпингуваме на село или в задния си двор. Освен, че това ни спестява път, багажи и ред тревоги, има и една незаменима полза: работеща домашна тоалетна на метри от къмпинга.

Детска йога

Ако детето ни е по-интровертно или не му се отдават силните физически усилия и спортове, съобразете се с предпочитанията му и потърсете подходящия начин то да бъде активно. Много добра опция е йогата за деца. Тя носи страхотни ползи за детското развитие и може да ги научи на много неща за тях самите ако им хареса. Това е добър начин да прекараме време заедно, а след като им покажем и ги научим на някои пози, децата спокойно могат да практикуват и сами, когато преценят. Има и много йога лагери, които правят детски практики, които са най-популярни през летните месеци.

Летни активности за деца

Филмови вечери

След като децата ни (а и ние самите) надлежно са се уморили от деня си, няма нищо по-хубаво от това семейно да се излегнем на дивана и да се насладим на хубав филм и хубава компания. Филмовите вечери носят и няколко други ползи, освен очевидния релакс. На първо време, това е един добър начин да прекарвате време като семейство и да градите общи спомени. Филмите могат да ви дадат теми на разговор и да ви разсеят от ежедневието. Когато филмовите вечери се превърнат в семеен ритуал, това може да ни сплоти като семейство и да подобри връзката ни с децата ни. Филмите предлагат и културно обогатяване на младите мозъци, така че избирайте с внимание какво да гледате така че то да бъде и забавно и обогатяващо. През лятото има много опции за гледане на филми на открито, така че се възползвайте и от хубавото време.

Прочетете още:
Защита от слънцето – как да предпазим децата?
Детските приятелства
Физическа активност и спорт в ранна детска възраст

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top