Ленти против хъркане

- вижте повече

Хъркате така, че детето се буди уплашено посред нощ, а жена ви иска да спите в отделни спални? Добре е да отидете на лекар. Хъркането понякога е симптом за сериозни здравословни проблеми. Често, разбира се, става въпрос най-вече за наднормено тегло, злоупотреба с алкохол и цигари, неправилна поза при спане и неудобна възглавница. Проблемът е, че факторът никога не е само един.

Използвайте и ленти против хъркане. На пазара се предлагат различни модели. Пробвайте няколко, със сигурност ще намерите този, който е най-ефективен и удобен за вас.

Ленти за нос против хъркане

Поставяте всяка вечер по една лепенка. Тя намалява притока на кръв към носа и по този начин редуцира или изцяло премахва хъркането. След не повече от седмица редовна употреба на лепенките против хъркане за нос всички в дома ви ще се радват на здрав и спокоен сън. Те могат да се ползват също при настинки и алергии, за облекчаване на дишането през нощта.

Проверете внимателно размерите преди да купите лепенки. Има номера за малки, нормални и големи носове. Следвайте внимателно инструкциите за употреба и не носете една лепенка по-дълго от 12 часа.

Хъркане

 
Ленти за уста
Лентите за уста действат ефективно до 8 часа, като резултатът от поставянето им е незабавен. Лентата за уста създава защитен филм върху тъканите в задната част на гърлото, „смазва” ги и улеснява преминаването на въздуха. Това от своя страна намалява хъркането. Тя не дразни спящия, защото се поставя върху небцето и след около минута вече се е разтопила.

В състава на защитния филм влизат хидратиращи вещества: витамин Е, масло от мента, натриев хиалуронат; и лубрикиращи вещества като пектин и гуаргам.

Опитайте един от тези варианти, като го комбинирате с по-здравословен начин на живот – без цигари, с минимум употреба на алкохол и балансирана диета. Всички, включително и вие, ще се чувстват по-добре, ако спрете да хъркате.

Хъркане

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top