Легендите за мъжкото желание и можене

- и вредното им действие

Легендите за мъжкото желание и можене безспорно са отличен материал за вицове и разговори в компании. Проблемът е, че те оформят най-често неосъзнавана представа у момчетата колко безотказен и винаги готов трябва да е истинският мъж. Когато младежите съзреят и станат мъже, тази представа се оказва измамна база за самооценката на собствената им потентност и мъжественост. И когато за пръв път им се случи засечка по някакви причини, те я приемат драматично, изпитват потрес, мислят си, че светът се срива. А всъщност – това се случва почти на всеки, по различно време, с различна честота и по-безброй причини.
Легенда 1: Мъжът винаги иска секс
Разбира се, не е вярно. Не само защото има отговорности и ангажименти, които на моменти го обсебват и напълно ангажират ума му, но и защото за мъжа има и други приятни и забавни неща – срещи с приятели, спорт, хобита и т. н. Да не говорим, че точно тази жена в точно този момент той може да не желае по ред причини. Когато либидото никакво го няма, обикновено се дължи на умора, напрежение и стрес, здравословни проблеми.
Легенда 2: Мъжът винаги може
Дори на машината ѝ се случва да откаже, а мъжът е само човек. Когато ерекцията е неуспешна за пръв път, объркването е тотално. Дори най-успешният мъж го смята за срамен провал, за който не желае да разкаже на никого. Страхът от неуспеха е парализиращ и е твърде вероятно той да се повтори и потрети.
Бъдете реалисти – ерекцията е сложен физиологичен процес, контролиран от още по-сложен хормонален механизъм. Винаги може нещо да се обърка и да не сработи. Паниката и страхът задействат други сложни механизми, а те затрудняват допълнително моженето.
Легенда 3: Мъжът може много дълго и много пъти
Средностатистическият акт продължава около десетина минути – понякога малко под, понякога малко над. Някои от господата издържат и доста по-дълго, но не винаги, не при всякакви условия и не с всяка жена. Да не говорим, че самоцелната продължителност на акта може да е доста досадна за дамата. Когато и двамата сте стигнали до кулминация и се чувствате добре, кой гледа часовника?
Същото важи и за многото пъти. Все пак – не става дума за състезание и рекорди.
mujko_jelanie1
Легенда 4: Мъжът е плодовит и винаги може да направи бебе
Тази легенда все още пречи на мнозина мъже да прекрачат лекарския кабинет и да проверят оплодителния си потенциал. Смята се, че щом няма бебе, проблемът е в жената. Отдавна обаче е доказано, че невъзможността за зачеване се разпределя почти по равно между двата пола.
Когато все пак се появят проблеми с потентността
Гледайте на легендите точно като на легенди – невероятни истории за нечовешки възможности, красота, любов и т. н. Забавлявайте се с тях, но не ги отнасяйте към себе си. Когато имате проблем с либидото, с ерекцията, с еякулацията, с продължителността на акта или със зачеването на партньорката си – потърсете лекар. Ако се усещате преуморени и напрегнати, дайте си почивка.
Истина е, че в основата на неблагополучията от този род обикновено са проблемните нива на свободния тестостерон. Но това не е достатъчно основание да си назначавате сами синтетични стероиди. Положението ще се подобри само на пръв поглед, после ще дойде тотален срив и влошаване на състоянието ви.
Вместо стероидите и хапчетата с неизвестен произход, след лекарска консултация, използвайте подходящи билки, които са изпитани от поколения мъже преди вас. Днес пречистените екстракти от тях са вградени в достъпни и безвредни хранителни добавки. И няма да сте първите, на които ще помогнат.
Прочетете още:
„5 навика за по-добро представяне на мъжа в леглото“
„Рецепти за мъже“
„Сминдух – ползи“
 
 
 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top