Лак против гризане на нокти

Имате голям проблем? Гризете си ноктите?

Имате голям проблем – малкото ви съкровище не спира да си гризе ноктите. Или пък имате още по-голям проблем – вече сте човек на зряла възраст и не спирате да си гризете ноктите.

Натякванията и внушаването на чувство за вина няма да помогнат. Бабините рецепти – например да натриете пръстите с люта чушка – понякога помагат, понякога не. Ако сте опитали всички варианти или точно сега се сблъсквате с проблема и търсите решение, предлагаме ви да пробвате с лак против гризане на нокти.

Този продукт се предлага от различни марки и е много ефективен. В зависимост от марката може да намерите напълно безцветен до леко бежов лак против гризане на нокти. Той е горчив на вкус и след като няколко пъти го опита, вашето съкровище ще се откажете от вредния си навик. Вярва ви се или не, за вас важи същото. Важно е само да намерите лак против гризане на нокти с подходящата горчивина. Някои от продуктите са много горчиви, други по-малко. Съобразете се с вкусовите предпочитания и възрастта на човека, който трябва да се отърве от проблема.

Лакът се нанася точно, както обикновените лакове и е напълно безвреден. Освен това горчилката възпира човека, още щом се опита да гризе ноктите си и всъщност никаква част от него не попада в стомаха. В някои случаи той има лек бадемов аромат.

Ръцете с изгризани нокти изглеждат ужасно, но това е най-малкият проблем. Първо, ако са изядени много дълбоко, ще изпитвате болка. И второ, едва ли чакате да измиете ръцете си, за да се отдадете на навика си. А мръсните ръце, както знаете могат да ви заразят с какви ли не неприятни болести. Затова вземете мерки. За себе си или за вашето хлапе. Лакът против гризане на нокти не е скъп и ще ви отнеме не повече от 10 минути, за да го нанесете. Успех!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top