Лак за устни

Лакът за устни не е голяма новост и все пак има дами, които още не са чували за него или не са го ползвали.

Лакът за устни не е голяма новост и все пак има дами, които още не са чували за него или не са го ползвали. Може би защото той е по-скоро глезотия, отколкото необходимост, каквато е кремът за лице например. И така – какво представлява лакът за устни, колко бързо се изтрива и можете ли да се целувате, когато сте с него.

Лакът за устни е комбинация между гланц за устни и червило. Нанася се с апликатор, не се разтича и е доста траен. Съдържа силикон, който образува гладък, защитен филм върху устните ви, запазва наситения им цвят и блясък без да ги усещате мазни или лепкави. Дори напротив, някои дами казват, че усещат устните си доста сухи, когато ползват този продукт.

Според производителите, лакът остава върху устните ви между 4 и 10 часа. Трайността му зависи от марката и от това дали сте на ресторант и хапвате и пийвате, или сте имала цял ден важни срещи и разговори. Във втория случай се запазва по-дълго.

Изтрива ли се от целувки? Целувайте се на воля, нито лакът за устни ще размаже и изтрие, нито любимият ви ще ходи с боядисана в лилаво или червено уста. С този козметичен продукт, освен че изглеждат страшно съблазнителни, устните ви остават меки, гладки и допирът до тях всъщност е много по-приятен, отколкото ако сте с червило или гланц.

 лак за усни

Как и колко лак се нанася върху устните? Нанася се с апликатор – някои от моделите са с вдлъбната глава, което прави слагането на лака по-удобно. Достатъчно е да минете устните си веднъж, максимум два пъти. Няма нужда да повтаряте повече. Слагате отново чак след като лакът се изтрие.

Имайте предвид, че останките от него задължително трябва да се почистват с тоник, лосион или тоалетно мляко преди лягане. Добре е също да ги почиствате преди да го нанесете отново.

 

В какви цветове се предлага? Разнообразието е доста голямо, разгледайте и изберете подходящите за вас.

Важно е да знаете, че в лака за устни се съдържат парабени, а в продуктите на някои марки и изкуствени аромати. И все пак, за специални случаи, лакът е отлично решение. Остава там, където му е мястото – на устните ви, запазва наситения си цвят и ви кара са се чувствате по-самоуверена и секси.

Прочетете още:

Защо да използвам органично червило

6 трика за слагане на червило

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top