Лак за нокти

– как да го избера

Ако се лакирате отскоро, хвърлете едно око на тези съвети. Не, че е кой знае колко трудно да се избира лак, сигурни сме, че ще се справите и сами с това да го подберете според тена на кожата, формата на ноктите, тоалета, грима и събитието, на което отивате. И все пак малко помощ никога не е излишна.

Изберете лак, според тена на кожата

Ако кожата ви е по-светла, ориентирайте се към тъмни цветове на синя основа. На тъмна кожа отиват почти всички цветове. Ако тенът на ръцете ви е нито твърде светъл, нито много тъмен, пробвайте различните нюанси на червеното. Би трябвало да ви стоят прекрасно.

Сменяйте лака според тоалета

Някои модни експерти настояват, че цветът на лака трябва да е в цвета на тоалета ви. Други твърдят, че така се получава доста скучен краен резултат и препоръчват да разнообразите цветовете. Според нас пък зависи от случая и настроението ви.

Bottles with spilled nail polish

Комбинирайте лака с подходящ грим

Тук положението е като с тоалета. Препоръчваме ви да не търсите пълно съответствие между цвета на грима и цвета на лака си. Освен ако не сте си избрала драматично червено червило. Тогава е добре и лакът ви да е в същия цвят.

Бъдете в крак с модните тенденции

Не, че е задължително. Но винаги можете да си помогнете в избора на лак, като прегледате какво препоръчват за този сезон модните асове. Сигурни сме, че винаги ще си намерите нещо, което пасва на вашия характер и на тена на кожата ви.

 

Лакирайте се според повода

Не е все едно дали ще отидете на бизнес среща с ярко жълт лак или с бледорозов. Препоръчително е, през деня или докато сте на работа да се придържате към по-неутрални цветове. Вечер сменяйте цвета на лака си според събитието – парти с приятели, театрална премиера, концерт.

лак за нокти 3Съобразете се със сезона

През зимата се лакирайте в по-тъмни цветове. През пролетта наблегнете на пастелните тонове. Лятото е чудесно време за топли и ярки цветове. За есента са подходящи златно, червено, червеникавокафяво, бронз.

Придържайте се към любимите си цветове

Така ще ви е по-лесно. Най-малкото, защото вероятно дрехите и гримовете ви са в любимите ви цветове.

Ако един цвят ви е любим, това не значи, че ви отива. Но ако сте твърдо решена да го носите и се чувствате добре, кой може да ви спре? В крайна сметка – когато се чувстваме добре в кожата си, изглеждаме чудесно.

Все пак избягвайте твърде светлите цветове, ако ноктите ви са с квадратна форма. Не слагайте много тъмен лак на бледа кожа, защото ръцете ви ще изглеждат повехнали. И най-вече – експериментирайте. Пробвайте различни лакове и се забавлявайте. Така е най-сигурно, че ще намерите тези, които ви отиват най-много.

Прочетете още

Сенки за очи – как да ги избера 
Молив за очи – как да го избера
Четки за грим – как да ги избера

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top