Лавандула

- вълшебство за кожата

След розовото масло едно от етеричните масла с най-бърз и добър ефект за вашата кожа е лавандуловото. Етеричното масло от лавандула има антисептични и противогъбични свойства, които почистват кожата, спомагат за намаляване на белезите по нея, ускоряват възстановяването й и стимулират кръвообращението.

Лавандуловото етерично масло ви позволява да контролирате бактериите. Ако го използвате редовно, ще успеете да сведете появата на пъпки и риска от инфекции до минимум. Специалистите го препоръчват при порязвания, ожулвания или ухапвания от насекоми. Действа и при слънчеви изгаряния. Благодарение на противовъзпалителните свойства на маслото от лавандула зачервената кожа се успокоява, а тенът ви се изравнява.

Маската за лице с масло от лавандула стимулира кръвообращението ви. Увеличеният приток на кръв означава повече хранителни вещества и повече кислород за клетките. Така кожата на лицето ви изглежда здрава, млада и сияйна. Предлагаме ви една бърза рецепта.

Мокрите с вода чиста бяла кърпа. Изстисквате я добре и я поставяте в микровълновата печка за не повече от 1 минута. След като я извадите я поръсвате с 3 – 4 капки етерично масло от лавандула. Разтърквате кърпата, за да разпределите маслото и след това увивате лицето си с нея. Стоите с този компрес не повече от две минути. След това изплаквате с хладка вода.

Лавандула в козметиката
Почиствайте лицето си с лавандулово масло веднъж седмично. Ще ви отнеме само 10 минути, а ефектът ще е поразителен. Ето каква е рецептата:

Сипвате току-що преварена вода в дълбока купа. Добавяте няколко капки масло от лавандула. Навеждате се над купата и покривате главата си с кърпа. Изпаренията попиват в порите ви и ги почистват. Стойте над купата не повече от 5 минути. След това изплакнете лицето си с хладка вода.

Ако не ви се занимава с домашни магии, потърсете козметика за лице, в чийто състав има лавандула или етерично масло от лавандула. Със сигурност ще усетите ефекта още след първата – втората седмица от употребата й.

Прочетете повече:

Чай от джоджен 
Етерични масла за здрава кожа 
Етерично масло от диня 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top