защо е полезно да боядисвам косата си с нея

Знаете, че жените боядисват косата си с къна от хиляди години. Вие пък, вече от няколко години, ползвате редовно боя за коса на някоя известна или не толкова известна марка. Защо не си направите експеримент и не се боядисате с къна? Това със сигурност ще се отрази чудесно на косата ви, третирана вече дълго време с какви ли не химикали.

Ако се решите, имайте предвид, че има бои за коса, в чиито състав влизат къна и един куп химикали. Не я ползвайте. Вземете си къна без примеси – просто стритото на прах растение, запечатано в торбичка.

КънаЗащо е полезно да боядисвате косата си с къна?

Първо, защото не я товарите с излишна химия, а използвате чист природен продукт. Но има и други ползи наистина.

Къната играе ролята и на балсам за коса. Помага ви да се разресвате по-лесно, което означава, че не дърпате, не късате заплетени косми и запазвате косата си здрава и еластична. Тя подхранва корените на косата и я прави лъскава.

Къната пази косата от вредните слънчеви лъчи, праха, градското замърсяване – от всичко, което я кара да се омазнява по-бързо и да изглежа зле.

С нейна помощ можете да се отървет от пърхота или да го намалите значително.

Ако сте алергични към всякакъв тип химикали, които се използват в козметиката, къната е вашето средство за боядисване и подхранване. Почти няма хора, които да са алергични към нея, трайна е и покрива чудесно белите косми. Някои дами, ползващи къна редовно, твърдят, че след многократно боядисване с къна посивяването на косата им намалява.

В какви цветове мога да боядисам косата си, ако ползвам къна?

Зависи от къната – можете да се боядисате в черно или в червено.

Помолете някоя приятелка да ви помогне или изчакайте следващата ни статия по темата – „Как да се боядисам с къна” – и действайте. Дайте на косата си нова грижа от природата. Ще видите ефекта почти мигновено и сме сигурни, че ще започнете да се боядисвате само с къна.

Прочетете още:

 

Грижа за боядисаната коса


Как да определим кой цвят боя е най-подходящ за нас
Мъжете и боядисаната коса

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top