Крем за стягане

- виж повече

Полагате всички усилия да отслабнете и да се стегнете: наблягате на зеленчуците, плодовете, месото, рибата и млечните продукти, намалили сте сладкото и тестените изделия; пиете много вода; спортувате. Има още нещо, което трябва да направите, за да изглеждате добре – да се погрижите за кожата си. При загубата на килограми, особено ако ги сваляте бързо, кожата се отпуска, по нея остават стрии. Това е поправимо с крем за стягане.

 Повечето козметични продукти от този тип имат регенериращо и хидратиращо действие. Дренират кожата, правят я по-еластична, гладка, мека, подхранват я, заличават стриите. Точният ефект зависи от конкретните съставки на продукта.

  •  Коензим Q10 – има антиоксидантно действие; предпазва кожата от околното замърсяване и от вредните слънчеви лъчи.
  •  Колаген и еластин – отговорни са за еластичността и младостта на кожата.
  •  Кофеин и л-карнитин – кофеинът има дрениращ ефект, а л-карнитинът стимулира изгарянето на мазнини и подобрява еластичността на кожата.
  •  Алфа хидрокси киселини – това са млечната киселина, лимонената киселина, гликоловата киселина. Те стимулират производството на еластин и колаген.
  •  Емолиенти – минерални масла, вазелин, силикон. Натурално масло от шеа, кокосово масло, бадемово масло – това са едни от най-често срещаните съставки в кремовете за стягане.
  •  Плодови екстракти – подхранват кожата.
  •  Витамин С.

Има кремове за стягане за различните части на тялото – за бюст, ръце, корем, бедра, задни части. Може да намерите и кремове за стягане на цялото тяло.

Нанасят се с масажиращи, кръгови движения, които стимулират кръвообращението и подхранването на кожата. Някои кремове се препоръчват за употреба сутрин и вечер, други веднъж дневно. Спазвайте инструкциите на конкретния козметичен продукт, за да постигнете максимална ефективност.

Тези кремове не са мазни, бързо попиват в кожата. Някои от тях оставят усещането за топлина.

Когато избирате вашия крем, старайте се да има колкото се може повече естествени съставки. И не забравяйте, това не е чудодейно мазило. То няма да подейства, ако не е комбинирано със спорт и подходящ режим на хранене.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top