Красота

 чрез хранителни добавки

Идеята, че можем да си подарим перфектната визия с помощта на магически хапчета вероятно все още си остава метод за измами или елемент от утопичното бъдеще. Но хранителните добавки нито са магия, нито имат за цел да ни направят “перфектни”. Те са биохимично изработено средство за подобряване на вътрешния баланс на организма ни. С помощта на хранителни добавки, ние можем да коригираме дефицитите на важни нутриенти и по този начин да се доближим до здравословното състояние на тялото ни. От това, разбира се, следва и красотата – здрава и сияйна кожа и коса, поддържане на желаното тегло, повече енергия и по-малко притеснения.

За какво помагат хранителните добавки?

Следва да се отбележе, че хранителните добавки не са фармацевтичен продукт и не се използват за активно лечение. Често се твърди, че ефектът от тях е спекулативен, въпреки че има достатъчно свидетелства за директната ползва от хранителните добавки. Те не са драстично решение, а малка добавка към храненето ни, която да подобри общото ни състояние. Те балансират нутриентите в тялото ни и могат да подобрят общото ни здраве значително, тъй като дори и най-примерните в спазването на хранителни режими вероятни имат липси, които хранителните добавки могат да попълнят. Ползите от тях освен здравословни, са и за енергията ни, както и красотата на нашата кожа, коса, нокти и зъби.

Защо да се разкрасяваме с тях?

Приемането на хранителни добавки е лесен начин да помогнем на тялото си да достигне здравословен баланс, както и да подсилим конкретни организми. Освен, че е удобно и безопасно, включването на хранителните добавки указва и видим ефект върху красотата на кожата ни и общото състояние. Вместо да се опитваме да прикриваме дефекти или да променяме визията външно, чрез хранителните добавки ние подсилваме способността на тяло си да достигне само до здравето и красотата. По този начин можем да се радваме на пълния си блясък винаги и по всяко време.

Кои са най-подходящи?

Колаген – Колагенът е сред най-предпочитаните хранителни добавки заради широката си употреба и значителните ползи от редовната му употреба. Този протеин подобрява състоянието на кожата и костите и спомага за правилното развитие и растеж на тъканите. Хранителната добавка подобрява абзорбацията и усвояването на колаген в тялото и е подходяща за активно спортуващи, тъй като предпоставя за по-бързо възстановяване. Колагенът е и най-важният нутриент отговорен за поддържането на млада кожа. Лесен начин да избегнем бръчките и по-бързо остаряващата кожа е да се оверим, че в организма ни има правилните нива колаген.

Биотин – Биотинът е още една хранителна добавка, която има характерно полезен ефект при разкрасяването. Особено полезен за сияйна и красива коса, но и подобряващ общото здраве на кожата и ноктите, биотинът е нутриент, с който можем да жънем само успехи в естетично и здравословно отношение. Той е витамин от група B, който помага за трансформирането на храна в енергия.

Комбинации от витамини (А+Е) – Мултивитамините са сред най-често използваните хранителни добавки. Всички знаем, че е важно в храненето си да включваме достатъчно плодове и зеленчуци богати на витамини. Ако все пак не успяваме да спазим този съвет, то мултивитамините са подходящия начин да компенсираме за пропуските. Комбинацията от витамини А и Е са предназначени за това да подсилят растежа на ноктите и да подобрят здравето на кожата ни.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top