Красиви през есента

- какви продукти са подходящи през есента? Какви намаления можете да откриете при нас?

Хубаво е да се погрижите за кожата си, когато природата сменя своята. Лятното слънце си отиде и е време да подготвите тялото си за мрачните, ветровити и дъждовни дни.

Грижа за кожата

Ветровитото време и студът са причина за бързото изсушаване на кожата и ако не вземете мерки, тя ще се напука и ще започне да ви боли. Затова е добре да замените лекия си летен крем с продукт, който е подходящ за хидратиране и подхранване на кожата в студено време. Потърсете си крем, който включва в съставките си тиква или пък подхранващи маски с тиква. Тя съдържа витамини А и С и има отлични хидратиращи свойства.

Това, че вече ходите с дълги поли и панталони не значи, че по краката ви няма люспички суха кожа. Продължете, както и през лятото, да ексфолирате внимателно тялото си два пъти седмично и след това да го мажете с хидратиращ крем или лосион.

Коса

През есента можете да забележите по гребена си повече косми. Това е нормално за преходните сезони, не се притеснявайте. Подрежете косата си, която се е изтощила от слънцето и морската вода, и се посъветвайте с фризьора си за подходяща подхранваща маска.

Ноктите

През есента ноктите ви могат да станат по-чупливи. Избягвайте бързосъхнещи лакове. Мажете ноктите си два пъти седмично със сусамово или бадемово масло и не ги пропускайте, когато си слагате крем за ръце.

Очи

От вятъра и студа очите ви се зачервяват лесно. Работният сезон е започнал и от непрекъснатото взиране в компютъра и недоспиване, бързо се появяват торбички и тъмни кръгове.

Потърсете си успокояващ и освежаващ крем, специално за очи – например такъв, който съдържа синя метличина. Спазвайте хигиена на работа. Добре е на всеки 45 минути взиране в монитора да почивате 15 минути. Гледайте през прозореца, говорете с колеги. Просто отстранете погеда си от екрана. И, разбира се, не пренебрегвайте класическите маски за очи с краставица и студени торбички чай от лайка.

Влезте в есента още по-красива и свежа, отколкото сте била през лятото.

Ние направихме списък за вас, с продукти които основната активна съставка е грозде, тиква, годжи бери и алое вера. Тези съставки са характерни за есента и особено подходящи за грижа през този месец. Може да ги разгледате от тук: Красота от есента 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top