Красиви крака и нокти

- Ако не показвате краката си през лятото, кога? Как да се погрижим за добрия външен вид на нашите крака и нокти- вижте тук
Красиви крака и нокти

6 съвета за красиви крака и нокти

Ако не показвате краката си през лятото, кога? Разбира се, първо трябва да се погрижите за добрия им външен вид. Обърнете внимание на стъпала, на пръстите, на ноктите. Положете усилия не само, за да изглеждате добре, а и защото здравите крака са красиви крака и обратното. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат.

1. Дръжте краката си сухи

Струва ви се странен съвет за лятото? Всъщност не е. Краката ви се изпотяват и стоят влажни, ако обувките не са такива, че да позволяват на кожата да диша. Ходите на басейн, на плаж – често влизате във водата.

Изтривайте добре краката си, когато излизате от банята, морето или басейна. Носете обувки от естествена кожа. В топло време е по-добре да са отворени. Ако обувате чорапи, нека да са от естествени материи и подходящи за сезона. Нищо не бива да запарва краката ви.

Ако между пръстите ви остава влага, рискът за развитие на гъбички се увеличава.

2. Изрязвайте ноктите си правилно 

Режете ги без да заобляте ъгълчетата.

Не ги изрязвайте твърде дълбоко. Това не само е болезнено, но може да доведе и до инфекции. Същото важи и за кожичките около ноктите – не ги режете. Можете само леко да ги избутвате леко и внимателно.

3. Не позволявайте на ноктите да врастват в плътта

Да, знаем, че е лесно да се каже. Предлагаме ви една процедура за справяне с проблема.

Потапяте крака си в 1 литър топла вода, с разтворена в нея 1 супена лъжица сол, за около 20 минути. След това взимате чист конец за почистване на зъби, пъхате го внимателно под нокътя и леко го повдигате нагоре.

Повтаряте процедурата ежедневно, докато не решите проблема.

Разбира се, ако вече е започнала инфекция, най-добре е по-бързо да се обърнете към специалист.

4. Грижете се стъпалата ви да са меки

През лятото стъпалата загрубяват лесно, ако не полагате за тях всекидневни грижи. Ексфолирайте ги два пъти седмично, премахвате със скраб за крака или пемза мъртвата кожа. Киснете ги веднъж седмично в топла вода с минерални соли (за около 20 минути), след това ги подсушавайте добре.

Красиви крака и нокти

5. Мажете краката си с крем

Включително стъпалата и пръстите. Изберете хидратиращ, а не мазен продукт.

6. Правете си масаж на краката

Най-добре е всяка вечер, но ако не можете, то поне веднъж седмично. Вземете си етерично масло от мента и масажирайте краката си с него.

Може да пробвате и друго – всеки път, когато почувствате краката си уморени и натежали, събуйте обувките си, сложете на пода една топка за тенис и движете крака си по нея – от петата до пръстите и обратно. Ще ви олекне.

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top