Копринена кожа

Жените се грижат кожа на краката, под мишниците и в областта нa...

Жените се грижат кожа на краката, под мишниците и в областта на слабините им винаги да е гладка. През лятото – времето на късите поли и изрязаните бански – тази грижа понякога се превръща в проблем. Появата на пъпчици и подкожни косъмчета просто няма как да се скрие. Вече обсъждахме как можете да се преборите с подкожните косъмчета.

За да се справите с пъпчиците и зачеряването, много е важно да ползвате подходяща козметика за след епилация.

Коя е подходящата козметика? Това зависи от кожата ви и вероятно е най-добре да се посъветвате с козметичката си. Междувременно ви предлагаме да се запознаете с най-популярните сред жените мазила.

Най-важното е да не се мокрите поне 6 часа след епилация. В този случай водата дразни кожата. Не използвайте никаква козметика, съдържаща алкохол и не се излагайте на слънце. Решила сте да ходите на плаж? Не е добра идея да се обезкосмявате точно преди да излезете.

Веднага след като епилирате интимните си части ги намажете с бебешко олио. Някои дами използват крем „Бочко” със смрадлика. Той има противовъзпалително действие. Всъщност ако нямате точно него под ръка, всеки по-мазен крем, който е нежен към кожата ви, ще свърши работа. Дамите с по-чувствителна кожа слагат бебешка пудра или антбиотична паста. Ако решите да прибегнете до последния метод, първо се посъветвайте с лекар. Един от най-старите начини да избегнете зачервяването и пъпчиците е кислородната вода. (С нея можете да мажете и краката си след като ги епилирате.) Каквото и да решите, нанасяйте кремовете и мазилата внимателно. В противен случай може да си създадете допълнително проблеми.

На пазара се появяват все повече продукти, създадени специално за омекотяване на кожата след епилация и с противовъзпалително действие – лосиони, кремове. Както казахме, действието на всеки козметичен продукт много зависи от кожата, върху която се нанася. Понякога този тип лосиони запушват порите и причиняват повече проблеми. Затова пак ви напомняме – преди да експериментирате, посъветвайте се с козметик.

След кола маска най-добре е да използвате бебешко олио. Олиото на Johnson почиства остатъците от кола маската и успокоява кожата.

Това са само някои от вариантите, между които можете да избирате. Ако още не сте намерили най-доброто решение за вас, не се отчайвайте. Просто потърсете съвет от специалист.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top