Конец за зъби

– как да го изберем? Какви видове има?

Миете зъбите си редовно в това не се и съмняваме. Освен пастата и четката за зъби, използвате ли конци или вода за уста? Ако отговорът е „не”, значи е време да започнете. Посъветвайте се със своя зъболекар. Той ще ви обясни, че в пространството между зъбите винаги остават частици храна, натрупва се плака и четката и пастата за зъби не са достатъчни, за да ви избавят от проблема. За да запазите зъбите си здрави и красиви, е добре да си вземете конци и да ги употребявате редовно.

Какви конци за зъби е най-добре да използвам, на пазара се предлагат толкова различни видове?

Честно казано, няма значение, това е въпрос на личен комфорт. Вярно е, някои стоматолози твърдят, че е по-добре да използвате само конци за зъби без восък, защото частички от него остават между зъбите ви и стимулират по-бързото натрупване на нова плака. И все пак, повечето зъболекари твърдят, че това не е от такова значение. Важното е да ви е удобно и да ползвате конци за зъби редовно.

Конците без восък са подходящи по-скоро за хора, които имат малко разстояние между зъбите.

Восъчните конци са удобни за хора, които нямат никакво разстояние между зъбите, защото се плъзгат по-лесно.

Лентови конци за зъби се употребяват най-често от хора, които имат много големи разстояния между зъбите.

Ако имате проблеми с дъха, можете да си вземете ароматизирани конци. Ще откриете най-различни аромати – на канела, мента, цитрусови плодове. Изпробвайте различни, за да разберете с кой ще се чувствате най-свежи.

Може би в началото ще ви е малко странно да движите напред-назад из устата си някакъв конец. Не се отказвайте. Скоро след като започнете да го използвате правилно и свикнете с него, ще усетите колко по-свежи и чисти се чувствате, а усмивката ви ще стане още по-блестяща.

Можете да откриете конци за зъби в нашата Виртуална дрогерия на адрес: Конци за зъби.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top