Компрес за кърмачки

Какво представлява компресът за кърмачки?

Напрежението в гърдите по време на бременността и запушването на каналчетата след раждането са едни от най-честите проблеми, с които се сблъскват дамите. Понякога болката при запушен канал на гърдата може да стане направо непоносима. Някои кърмачки вдигат температура. Други успяват да хванат запушването в началото, а трети просто не се сблъскват с този проблем. И все пак, ако сте бременна, добре е да се подготовите за него. Вече няколко години на пазара се предлага компрес за кърмачки.
 
Какво представлява компресът за кърмачки
Обикновено се продават 2 компреса в опаковка. За многократна употреба са. Формата им е анатомична – следват очертанията на гърдата, като по средата им е оставено празно място за зърното. Приятни са на допир.
 
Кога се ползват
компреси за кърмачкиПо време на бременността – още от първите седмици на бременността гърдите започват да набъбват и да се подготвят за кърменето. С наближаването на раждането ще усещате все по-силно напрежение в тях. Употребата на студен компрес за кърмачки ще ви донесе облекчение и ще ви помогне да се чувствате по-комфортно.
 
Преди кърмене – компресът се затопля и се слага на гърдата, за да стимулира изтичането на кърмата.
 
След кърмене – компресът се използва студен, за да облекчи болката в гърдите и да им помогне по-бързо да възвърнат здравия си и красив вид.
 
По време на кърмене – ако запушването на гърдата е сериозно, можете да държите топлия компрес и докато кърмите. Формата му е удобна, така че ще можете спокойно да нахраните малкото си съкровище.
 
Как действа използването на компрес за кърмачки
Може да се прилага като превантивна мярка. Той, разбира се, е само помощно средство. За да не страдате от запушване на гърдите е необходимо да ги освобождавате от млякото редовно.
Компресът за кърмачки стимулира лактация и освен това облекчава кърменето.
 
Не мога ли да използвам памперс с топла или студена вода, защо да си купувам компрес за кърмачки
Вярно е, съвсем спокойно можете да си направите компреси от подръчни материали. Компресите за кърмачки обаче са по-удобни. Дават ви по-голяма свобода на движение и можете да храните вашето бебе спокойно дори, когато ги носите.
 
Сигурни сме, че имате достатъчно грижи около вашето съкровище и най-вероятно копнеете само да легнете и да поспите. Затова си помислете дали не е добра идея да си осигурите поне малко комфорт.
 
Прочетете още:
Уред за затопляне на бебешка храна – необходимост или?
Подплънки за кърмачки
5 неща за кърменето, които не знаете
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top