Колагенът

– поддържа кожата млада и я предпазва от UV лъчите!

70% от кожата се състои от колаген – нейният ключов компонент, който й придава еластичност и гъвкавост. След 25-годишна възраст синтезът на този важен белтък започва да намалява. Към 60-те половината от колагена, с който тялото е разполагало в по-младите години вече го няма, тъй като способността му да го произвежда спада със 75%!
Но напредването на възрастта не е единственият фактор, свързан със загубата на колаген. На второ място след нея се нареждат ултравиолетовите лъчи, които допълнително изчерпват колагена и предизвикват сухота, бръчки и отпускане. Разпадането на колагена е естествена част от стареенето на клетките – с годините тяхната способност да произвеждат колаген значително отслабва. Но възрастта е само 50% от причината за загубата на колаген – останалите 30% се дължат на фотостареенето. Прекомерното излагане на слънчева светлина води до разграждане на колагена и активиране на ензимите, които потискат синтеза му от страна на фибробластите в кожата.
Загубата на колаген засяга не само красотата… Изследванията показват, че увреждането на колагена може да изиграе съществена роля за образуване на преканцерозни и ракови клетки. Дегенерирането на колагена в кожата, причинено от ултравиолетовите лъчения води до развитие на псевдоеластична тъкан, за която е установено, че предшества развитието на рак.
Колагенът под формата на хранителна добавка – естествена защита за кожата! За щастие колагеновият недостиг може да бъде компенсиран чрез прием на хранителна добавка, източник на оптимално усвоим колаген. Добър избор в случая е хидролизираният колаген, който се отличава с оптимална абсорбция. Хидролизираният колаген е с ниско молекулно тегло – той се състои от микроскопични молекули – супер бионалични пептиди, чиито ефект е на клетъчно ниво. Колагеновите пептиди се абсорбират в кръвния поток, което ги прави по-ефективни от колагеновите продукти за локална употреба, които не се абсорбират достатъчно добре от кожата.
collagen
Биосел колаген (BioCell Collagen) – пълноценна храна за кожата! Биосел колаген е продукт с доказано действие, чиито благоприятни ефекти върху кожата са установени в над 20 клинични проучвания.
Биосел колаген съдържа хидролизиран колаген, ниско молекулярна хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Хидролизираната форма на колагена и ниското молекулно тегло на хиалуроновата киселина позволяват те да бъдат максимално усвоени от организма, с цел постигане на максимални ползи.
Действие на Биосел колаген:

  • насърчава естественото производство на колаген и предоставя ефикасна защита срещу фотостареенето
  • допринася за намаляване чувствителността на кожата към UV лъчите и предотвратяване увреждането на колагеновите влакна
  • хидратира кожата в дълбочина и намалява сухотата и лющенето
  • противодейства на загубата на еластичност и отпускането в областта на шията и деколтето
  • спомага за намаляване дълбочината и обема на бръчките
  • съдейства за увеличаване нивата на хиалуронова киселина в тялото около 60 пъти

Приемайте по 1 капсула 2 пъти на ден, за предпочитане на празен стомах!
Revita-BioCell-baner-1080x270
BioCell CollagenTM е отличèн с 6 патента за безопасност и ефективност и притежава статут  GRAS, който гарантира, че целият процес на производство е съобразен с Добрите производствени практики.
Оригинален продукт на Biocell Technology LLC – водеща американска компания за производство на иновативни, научно разработени ингредиенти с високо качество.
Официален вносител за България: Ревита ЕООД 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top