Кокосово мляко

– полезни свойства

Обичате ли кокосови орехи? Още не сте опитвали? Хм… посетете най-добре заредения плод и зеленчук във вашия квартал и коригирайте пропуска си. Свежата ядка и кокосовото мляко са изключително вкусни и полезни за здравето.

Яли сте кокосов орех, но не е от любимите ви храни? Пробвайте да включите в ежедневното си меню само кокосово мляко. То е приятно на вкус, ще разнообрази трапезата ви и най-вече наистина е полезно за здравето.

Отслабване с кокосово мляко

То е богато на наситени мазнини, стимулира метаболизма и ви помага да контролирате апетита си. Добавено към подходящата диета кокосовото мляко ще ви помогне да свалите нежеланите килограми.

Подсилва имунната система

В състава на кокосовото мляко влизат: лауринова и капринова киселина и антимикробни липиди. Те притежават антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства.

Организмът ни превръща лауриновата киселина в монолаурин, който стимулира имунната система. Монолауринът може да се бори с вирусите и бактериите, причина за появата на херпеси и грип.

Кокосово мляко

Подобрява здравето на сърцето

Средноверижните наситени мастни киселини в кокосовото мляко унищожават бактериите, образуващи плака в артериите и помагат за по-доброто общо здраве на сърдечно-съдовата система.

Забавя процеса на стареене

Вярно е, колкото и кокосово мляко да изпиете, няма да останете завинаги с вида на 20 годишна жена. И все пак високото съдържание на мастни киселини в това мляко го превръща в естествен овлажнител на здравата кожа. Това помага за редуцирането на някои по-леки и малки бръчки и държи кожата стегната.

Прави косата лъскава и еластична

Консумацията на кокосово мляко и използването на козметични продукти за коса, съдържащи кокос или кокосово масло, препоръчваме на всеки, който има проблеми с косата. Кокосът действа като антисептик и е ефективен при лечение на пърхот, кожни инфекции, сух скалп. Той подхранва косъма и го прави еластичен, здрав и лъскав.

Редувайте кокосово мляко с мляко от соя, овес, бадеми и с краве мляко. Така ще се радвате на разнообразие от вкусове и на наистина най-полезните за вашето здраве витамини, минерали и хранителни вещества.

Прочетете още:

Бадемово мляко

Соево мляко – ползи за здравето
Как се прави овесено мляко

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top