Козметика

 за деца

Детските организми се отличават от нашите по много неща. Поради това, че са по-нежни и с по-слаб имунитет, трябва да внимаваме, децата ни да не влизат в контакт често с химикали и силни препарати. Заради това, използването на специализирана детска козметика е важна стъпка, в това да подсигурим здравето, хигиената и удоволствието на децата си. Най-добрият начин да направим това е като избираме натурални и био продукти, както и продукти, които са обособени специално за употреба от деца.

Душ-гелове и шампоани

Душ-геловете и шампоаните за деца трябва да могат да почистват ефикасно, но без да раздразват чувствителната детска кожа и скалп. Шампоанът трябва да не люти на очите, кожата не бива да се изсушава и продуктите трябва да са подходящи за почти ежедневна употреба. Специалните детски шампоани и душ-гелове се грижат за всичко това и имат аромати, които се харесват на децата. Важно е тези продукти да бъдат дерматологично тествани и е за предпочитание да бъдат разработени специално за деца. Някои био душ гелове също могат да се използват при деца, тъй като естествените им съставки са щадящи за кожата.

Гримове и лакове за нокти

Доста хора са против това децата да използват гримове и лакове за нокти. Но ако нашите деца изявяват силно желание, рано или късно ще стигнат до гримовете на мама или ще намерят от някъде другаде. По-добре е, ако ще използват грим и лак за нокти, то децата ни да имат такъв, който няма да навреди на нежната им кожа. Вместо да ги ограничаваме, ние можем да насърчим тяхната креативност, както и да им помогнем с това да изградят здравословни навици за използване на грим. Ако сме до тях в това приключение, ще можем да им помогнем да изградят също така и по-голяма увереност в себе си. В това децата да използват гримове всъщност няма нищо грешно или грозно ако тях ги кара да се чувстват по-щастливи.

Тоалетна вода

Подобен е случаят и с тоалетната вода или рол-он. Децата не бива да бъдат лишени от това да миришат приятно, само защото парфюмите на възрастните не са подходящи за тях. Независимо дали е за училище, детската градина или излизане като семейство за вечеря или друго събитие – детето е добре да има собствена тоалетна вода и собствен аромат, който да харесва. Ако те играят често и се потят лесно, детските рол-он дезодоранти също са добра опция и изграждат полезни навици.

 

Слънцезащита

Слънцезащитата за деца е изключително важна и има няколко неща, по които тя се отличава от тази за възрастни и е дори по-наложителна за децата, отколкото за нас самите. Застаряващият ефект от UV лъчите, който отговаря за много от естетичните проблеми по кожата ни всъщност не се проявява мигновено след незащитено излъчване на слънце. Проучвания показват, че той може да се прояви до 10-20 години след това. Това означава, че грижейки се за кожата на децата си сега, ние можем да превентираме техни бъдещи естетични и здравословни проблеми. Освен повече бръчки и фини линии, излъчването на UV лъчи без слънцезащита може да доведе и до рак на кожата. Нежната детска кожа изисква да ползваме висок фактор. Отново, използвайте специализирани продукти за деца за да избегнете продукти, които могат да наранят или изсушат кожата им.

Прочетете още:
Защита от слънцето – как да предпазим децата?
С деца на море

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top