Козметика с джинджифил

Специалистите в ароматерапията...

Белият джинджинфил идва от Югоизточна Азия и в различните азиатски култури, от хиляди години насам, е приеман като храна с лечебни свойства. Хората са го използвали против настинка, главоболие, артрит. Днес козметични компании от цял свят го включват като основна съставка в своите продукти.

В парфюмите често се включва джинджифилово масло. Ароматът му е екзотичен, запомнящ се. Свеж е и вероятно имате поне един лосион или душ гел, който мирише на джинджифил.

Специалистите в ароматерапията твърдят, че всички препарати, които съдържат джинджифилово масло подмладяват тялото и стимулират ума. Затова и често употребяват само него, като масажно масло, или в комбинация с масло от жасмин, сандалово дърво, лавандула или люляк.

Джинджифилът е антиоксидант. Той подтиска вредните свободни радикали, които увреждат кожата и я състаряват. Придава й мекота и гладкост. Прави я бляскава, а противовъзпалителният му ефект предотвратява появата на акне. Често ще го срещнете като съставка в ексфолианти, продукти за почистване и овлажняване на кожата.

Особено ефективен, когато става въпрос за подобряване на цвета на кожата е синият джинджифил. Използва се често в борбата със старческите петна. Имате нужда от нов прилив на енергия? За тази ситуация ароматерапевтите със сигурност ще ви препоръчат пак него. Като цяло, всички разновидности на джинджифила се използват за тонизиране и са неотменна част от антицелулитните програми и процедури.

Белият джинджифил специално се съдържа в много от продуктите за коса, включително балсами, шампоани за обем, спрейове. Смята се, че е добър овлажнител и ви помага да се отървете от пърхота. В някои страни екстракт от чудодейното коренче комбиниран с определен вид кокосово масло в 10% разтвор, ссе използва за локално приложение директно върху кожата на главата.

За да подсилите ефекта от козметичните продукти с джинджифил, направете го и част от ежедневното ви меню. Пийте чай или го използвайте, когато правите салата. Така антиоксидантните му свойства ще действат по-цялостно на организма ви и ще ви помагат да се чувствате млади, здрави, енергични и красиви.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top