Козметика след раждане

- вижте повече

По време на бременността е препоръчително да избягвате кремове и лосиони, съдържащи ретиноиди, салицилова киселина, соя. На рафта ви с козметика се появяват   крем против стрии, олио или масло за повишаване еластичността на кожата и какво ли още не.

След бременността ще трябва още веднъж да смените козметиката, която ползвате. Или поне отчасти.

 Крем против стрии

Продължавайте да се мажете с него, докато коремът ви не се прибере и не възвърнете нормалните си килограми.

Ако въпреки мазанете, имате стрии и те ви притесняват, консултирайте се с дерматолог. Но като цяло бъдете подготвена да се примирите с тях. С времето те ще избледнеят, но няма да изчезнат напълно. По-добре се съсредоточете върху стягането.

Стягащ крем

След бременността кожата ви е отпусната и има нужда от подхранване, възстановяване на тонуса и еластичността. Има всякакви гелове, кремове, серуми, които можете да ползвате. Консултирайте се с лекаря си кои продукти са най-подходящи за вас предвид типа кожата, отпускането ѝ, новата ви роля на майка и кърмачка.

Не разчитайте обаче само на стягащ крем. Комбинирайте го с подходящи за състоянието ви физически натоварвания.

тялото след бременност

Избелващ крем

При много бременни и майки се появяват пигментни петна по кожата. При дамите с по-светла кожа те често започват да избледняват почти веднага след раждането. Останалите е най-добре да се консултират с дерматолог, който да препоръча избелващ крем или друг начин на третиране на петната.

Не прилагайте самолечение, за да не си навредите.

Подхранваща маска против косопад

След раждането косата ви може да е суха, изтощена, цъфтяща и да капе повече от обичайните 50 до 100 косъма дневно.

Подхранете я с маска. Продават се готови маски за коса, направени специално за след раждане. Те подхранват косъма, помагат му да си върне блясъка и еластичността, и стимулират растежа на косата.

Заедно с това не забравяйте да слагате редовно крем на ръцете си, защото кожата ви ще се изсуши от честото миене и пране.

Съмнявате се, че ще ви остава време да полагате толкова грижи за себе си? Опитайте! Старайте се да намерите по десетина минути на ден за себе си. За душ, мазане с кремчета, зяпане в точка. Това ще ви помогне да се чувствате по-добре в кожата си, което пък ще се отрази на отношнието ви към бебока и татко му.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top