Козметика за късна почивка на море

-почивка на море винаги

Късната почивка на море винаги е специално изживяване. Времето все още е меко и топло, но летните жеги са си отишли. Туристите са изчезнали заедно с тях и плажовете, заведенията, улиците – всичко е само за вас и любимите ви хора. Ако за първи път отивате на късна морска почивка, завиждаме ви и сме сигурни, че ще ви хареса.

И понеже вие удължавате лятото, но кожата ви усеща, че вече идват студени дни, предлагаме ви няколко съвета каква козметика да ползвате по време на почивката.

Слънцезащитен крем

Не си мислете, че слънцето е вече слабо и не може да ви навреди. Ще сгрешите. Особено ако заради тези си мисли се печете между два и четири часа следобед без да сте се намазали със слънцезащитен крем. Изберете си продукт с по-нисък фактор – 20 – 16 SPF – и го използвайте редовно.

Малко по-тежък, подхранващ и хидратиращ крем

Независимо от прекрасните дни, които ще прекарате на морето, лятото вече мина и е добре да се погрижите за кожата си. Вземете си крем за лице с грозде – неговото хидратиращо и подхранващо действие е много подходящо за есента.

 Есенна почивка

Лосион за тяло с лавандула и/или житни кълнове

Кожата на тялто ви трябва да се справя със слънцето, водата, солта, пясъка и освен това да се адаптира към променящите се, по-ниски температури. За да я запазите гладка и еластична, е просто задължително да използвате овлажняващ и подхранващ лосион или балсам за тяло. Лавандулата има успокояващо действие, а житните кълнове или маслото от житни кълнове спомага за регенерирането на кожата.

Направете си домашна маска за почистване на лице и изравняване на тена

Възползвайте се от свободното време, което имате и от даровете на есента. Направете си маска от гроздов сок, царевично нишесте и добавете няколко капки лимонов сок. С нея ще почистите лицето си идеално и ще премахнете някои от петната, появили се по кожата ви през лятото.

Сега е моментът за изглаждане на тена с козметични средства

Есента е най-благоприятният сезон за заличаване на петна по кожата. Посъветвайте се със специалист и използвайте крем за изравняване на тена.

Наслаждавайте се на почивката си и отделяйте по няколко минути дневно, за да се погрижите за кожата си. Така ще се усещате свежа и красива като летен вятър чак до най-студените зимни дни.

Прочетете още:

Смяна на лятната козметика с есенна

Грижа за кожата през есента
Петна по кожата – как да се справим с тях
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top