Козметика за бебета в студените дни

- грижа за бебе

3 козметични продукта за бебета и 1 етерично масло са ви необходими, за да сте спокойна, че се грижите добре за кожата на мъника през зимата.

Хидратиращ крем

Може да смените този, който сте ползвали през топлите дни. Пробвайте хидратиращ крем с невен или с допълнително съдържание на витамин F и витамин Е. И двата продукта подхранват кожата, хидратират я и я предпазват от студа и вятъра.

Обърнете специално внимание на бузите на бебето. Ако ще излизате на разходка, задължително ги намажете с крем преди това. Когато си стоите у дома, нанасяйте крем върху нежните бузи на бебока 2 пъти дневно.

Кремът с невен може да се ползва и за нежната бебешка кожа, скрита от пелените.

Балсам за устни

Всички бебета облизват устните си често, плюнчат се. Това, в комбинация със студено и ветровите време, бързо може да доведе до нацепени и разранени устни. Не позволявайте да се стигне до там. Снабдете се с балсам за устни, подходящ за бебета и редовно нанасяйте тънък слой върху устните на вашето съкровище.

 бебе

Крем против слънце

Не си мислете, че като е зима, кожата на бебо не може да изгори от слънцето. Не си причинявайте неприятни изненади, снегът отразява до 85% от вредните слънчеви лъчи, използвайте слънцезащитен крем за бебета.

Етерично масло за масаж

Масажирайте вашето бебче, това подобрява циркулацията на кръвта.

Най-добре е да ползвате кокосово масло – то хидратира и подхранва кожата – и да масажирате бебо след като го изкъпете.

През зимата някои майки го сменят с етерично масло от синапено семе, което затопля, но това е малко рисково. Възможно е синапеното масло да повреди защитния слой на нежната бебешка кожа и да я раздразни. Затова, ако искате да се възползвате от загряващия му ефект, убедете се, че бебето ви няма обриви и зачервявания по кожата, масажирайте го преди къпане, после изплакнете добре маслото и го намажете с хидратиращ крем.

Грижете се за своето малко слънчице и му се радвайте. Сигурни сме, че се справяте отлично!

Прочетете още:

Суха кожа при бебета

Подсичане на дупето
Бебе със слънчево изгаряне

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top