Козметиката за мъже

- все по желана и по-търсена
Козметика за мъже

Когато се говори за козметика, за рутинна грижа за кожата и забавяне на процесите на стареенето ѝ някак се подразбира, че аудиторията е от жени. Това все по-често е невярно. Все повече мъже, особено по-младите, не се притесняват не само да се грижат редовно за себе си, но и да коментират и обсъждат потребностите си, да търсят най-доброто за нуждите си сред козметичните продукти. Желанието да изглеждат и да се чувстват добре вече не предизвиква шушукане и неодобрение сред околните.

Какво направи това поведение възможно

Според изследвания  на компаниите за пазарни проучвания Spate и Ipsos Group S. A. през последните години причините за все по-широката отвореност на мъжете от различни възрасти към използването на козметични продукти се подхранва от различни фактори:

В допитванията повечето мъже между 18 и 34 години споделят, че нямат нищо против да използват козметика, за да скрият белези и петна, коректори за несъвършенства и коректори на тена, прикриващи зачервявания и обезцветявания. Търсенето на мъжка очна линия се е повишило с 14% през последните години. По-младите смятат, че козметиката е забавен начин да изразят себе си и че тя би подобрила социалния им живот. Увеличава се интересът към ноктопластиката, дизайна на ноктите и педикюра.

В същото време по-възрастните се фокусират върху грижата за кожата, която да им помогне да изглеждат по-млади.

Тенденцията, макар и да е вече утвърден процес, съвсем не е завладяла цялата мъжка половина на човечеството. За да сме коректни – изследването установява, че 37% от мъжете на 18-34 години и 71% от тези над 51 дори не са и мислили да използват козметика освен продукта за бръснене и шампоана. Но дори и те са по-склонни да пробват формули, произведени специално за мъже, отколкото кремчетата на половинките си.

Потърсете специализирана мъжка козметика на befit.bg

Нашите собствени наблюдения и натрупан опит подсказват, че българинът не изостава от световните тенденции. Той иска да изглежда добре и да младее. Старае се да не му личат годините, умората, ежедневните напрегнати графици. Изглежда шик и елегантно и оставя провокативните визии на по-младите, които още експериментират със своя стил. Посреща с удоволствие одобрителните погледи на хората около себе си.

Козметика за мъже

За вас, господа, поддържаме постоянна колекция от пълна гама мъжка козметика:

За рутинна грижа и подръжка на кожата предлагаме:

За бръснене и оформяне на брадата на befit.bg  ще намерите:

За здрава и красива коса избрахме за вас формули:

Аромати и ароматизиращи продукти:

Заповядайте, разгледайте козметиката за мъже  и ако още не сте изпробвали как ви се отразява тя, опитайте! Вероятно ще ви хареса!

Прочетете още:
Има ли нужда от грижи мъжката кожа – основи стъпки
Между бръсненето и грижата за брадата
Страхотна брада – как да я поддържате?

 

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top