Кожата на главата и слънцето

- специално, само за мъже ...

Вие сте господин, чиято коса леко започва да оредява. Както повечето мъже, този факт навярно притеснява и вас, но в летните горещини ви предлагаме да се фокусирате върху избягването на един друг проблем – слънчево изгаряне на кожата на главата.

Когато косата ви е гъста, вие не обръщате особено внимание на слънцето и носите шапка, по-скоро, защото ви отива, а не за да се предпазите от слънчевите лъчи. В случай, че косата ви оредява или съвсем липсва е добре да вземете специални мерки, за да защитите кожата на главата си.

Начините за това са два и са съвсем лесни и прости:

– използвайте слънцезащитен спрей за коса – той няма да омазни косата ви и обикновено няма аромат; ако вече нямате коса, то и слънцезащитният крем за тяло ще свърши работа;

– носете шапка.

Ако все пак се случи да изгорите, нанасяйте внимателно шампоана за коса, докато се къпете. След това непременно използвайте овлажняващ крем за скалпа и се посъветвайте с лекаря си какво лекарство можете да вземете за облекчаване на болката.

В никакъв случай не използвайте продукти за коса, които съдържат алкохол, твърди гребени или четки и изобщо не се доближавайте до сешоара.

С времето на скалпа ви ще се образува кора, а после ще започнете да се белите. Мийте се внимателно. Не търкайте скалпа по време на къпане. Използвайте мека четка за сресване, а най-добре оправяйте прическата си само с пръсти, без да дърпате, леко и внимателно.

Вероятно ще ви сърби доста, но не се изкушавайте и не се почесвайте. Това може да доведе до увреждане на кожата и инфекции. Продължавайте да използвате овлажняващ и слънцезащитен спрей и непременно носете шапка. Така ще избегнете нови усложнения и определено ще се почувствате по-добре.

Слъцезащитни продукти можете да откриете в нашата виртуална дрогерия на адрес: СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ за лице и СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ за тяло.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top