Кога е ефективна хомеопатията

против грип

 
Кога са ефективни хомеопатичните лекове против грип
Грипните вируси причиняват инфекция, чиито ранни симптоми много приличат на характерните за всяко вирусно заболяване на горните дихателни пътища: умора и обща слабост, мускулни и ставни болки, главоболие, хрема и запушен нос, температура, болезнено гърло, кашлица, затруднено дишане, задух, влажни очи и т. н. Основната разлика е, че се обострят много бързо и са много по-интензивни от тези, при обикновените настинки.
Вземете мерки още при първите симптоми
Най-правилното поведение е още при появата на неразположението да се погрижите за себе си. Помагат чайове, инхалации, гаргари, лекове от народната медицина и комбинирани препарати без рецепта, почивка на легло.
Антибиотиците не вършат никаква работа, освен да затормозят организма и да дадат възможност на бактериите да привикнат към тях.
Значителна част от болните се доверяват на хомеопатията.
shutterstock_233375563
Как действат хомеопатичните лекарства
От тотално отхвърляне през всички нюанси на отричане и приемане до провъзгласяване за единственото възможно лечение за всички болки – хомеопатията предизвиква полярни мнения както сред лекарите, така и сред пациентите им.
Тя действа на принципа на подобието. За лечение на конкретното състояние се използват многократно разредени минерални вещества и екстракти, извлечени от растения и животни. В определена доза при здрав човек тези вещества биха предизвикали вече проявените при болния симптоми. Това стимулира организма да мобилизира силите си и да се противопостави активно на причинителя на болестта.
Всъщност – при вирусни заболявания се очаква точно това – организмът да се справи сам с вирусите. Наличните антивирусни препарати на пазара не са много и лекарите препоръчват да се дават при сериозен риск от усложнения и то в първите 48 часа от инфектиране.
homeo
Кога да приемате хомеопатичните лекарства

  • Профилактично – препоръчва се в периоди на епидемии или повишено разпространение на инфекции да се взема веднъж седмично по една доза осцилококцинум. Той повишава общата имунна устойчивост, за разлика от противогрипните ваксини, които изграждат имунитет само за определени щамове вируси.
  • При първите проявени симптоми – дори преди още да е ясно дали става дума за грип или настинка.
  • При разгърната клинична картина.

Ако в първите два случая – за профилактика и при първи симптоми – можете да се възползвате от продуктите, продавани без рецепта, то при вече изявена клинична картина е най-добре да се консултирате с лекар-хомеопат.
Помага ли хомеопатията
Едва ли може да се даде еднозначен отговор. От една страна – активното вещество е толкова разредено, че здравият разум отказва да приеме възможността да предизвиква каквото и да е действие. От друга страна са множеството доволни пациенти, които при това не се страхуват от страничните ефекти, съпровождащи лекарствата на конвенционалната медицина.
Някои от хомеопатичните продукти, като осцилококцинум и инфлуцид, са сред най-търсените лекарства без рецепта в световен мащаб. И доброто им действие при милиони хора едва ли може да се обясни само с плацебо ефект.
При първи симптоми на грип – пробвайте с хомеопатия. Ако за едно-две денонощия не овладеете ситуацията, задължително се консултирайте с лекар.
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top