Кедрови ядки

Кедровите ядки, всъщност са семената на различни борови шишарки. Те имат много полезни действия като ...

Хрупкави, вкусни кедровите ядки всъщност са семената на около 20 различни вида борови шишарки. Тези малки семена са наистина много добър източник на растителни хранителни вещества, важни минерали и витамини. Съдържат и моно-ненаситени мастни киселини, които помагат за намаляване на нивата на холестерола в кръвта. Имате цели 6 основателни причини да включите вълшебните кедрови ядки в менюто си.

Помагат ви да отслабнете

Кедровите ядки са с високо съдържание на мазнини, но редвоната им консумация, може да ви помогне да свалите килограми. Каква е логиката? Те съдържат пиноленова киселина, която е ефективно средство за подтискане на апетита. Според изследванията тя активира освобождаването на два хормона, подтискащи глада холецистокинин (CCK) и глюкагон-подобен пептид-1 (GLP-1).

Полезни са за сърцето

Кедровите ядки са чудесен източник на мононенаситени мазнини, които понижават нивото на холестерола и намаляват риска от сърдечен удар. Освен това са с високо съдържание на витамин Е, витамин К, мед, желязо и манган, които помагат за перфектното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Богати са на желязо

Кедровите ядки са отличен източник на желязо, който е важен елемент за правилното протичане на множество процеси в организма. Приемът на достатъчно количество желязо намалява риска от апатия, слабост и депресия.

Действат подмладяващо

Хапвайте кедрови ядки, защото наличието на мед и антиоксиданти в тях, ви позволява да забавите процеса на стареене.

Намаляват риска от заболявания на очите

Кедровите ядки съдържат лутеин, който е от решаващо значение за предотвратяване на очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта, и витамин А под формата на бета каротин.

Дават ви допълнително енергия

Когато умората ви налегне, похапнете кедрови ядки. Те съдържат протеини и магнезий. Установено е, че магнезият помага за при умора, освобождава напрежението и облекчава мускулните спазми.  

Казахме ви, че кедровите ядки са вълшебни. Освен това са наистина вкусни. Но в това ви препоръчваме да се убедите сами.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top