Как морската вода влияе на косата?

- каква е вашата коса?
Как морската вода влияе на косата

Чувала сте, че в някои фризьорски салони предлагат козметика за коса с морска вода. Знаете също, че силното слънце, солта и пясъка няма как да не се отразят на косата ви. Истината е, както обикновено, някъде по средата. Морската вода има различен ефект върху различните типове коса.

Тънка и/или рядка коса

Ако сте с тънка коса, морската вода е истинско спасение за вас. Благодарение на солта, тя придобива обем и става много лесна за оформяне.

Гъста и/или къдрава коса

Морската вода влияе много зле на гъстите и къдравите коси. Те се сплъстяват, стават трудни за разресване и ако не се решат внимателно и не се ползва подходящата козметика, косъмът започва да се чупи и къса много лесно.

Какви вреди може да нанесе морската вода на косата ми

Ако прекалявате с къпането в морето и не изплаквате косата си след това, ще се получат следните „ефекти”: изсушаване, накъсване, загуба на блясък, здравина и еластичност. В общи линии в края на ваканцията косата ви ще прилича на купа сено.

Как да избегна вредите

Това може да постигнете наистина лесно. Достатъчно е винаги след плаж да изплаквате косата си под душа и да я хидратирате. Основният проблем идва от изсушаването й.

Използвайте балсам, хидратиращ лосион за коса, правете си подхранващи маски веднъж или два пъти месечно.

Ако вече сте изтървали положението и косата ви е започнала да става по-суха и чуплива, мажете я с кокосово масло.

Яжте храни, богати на витамини B, B-12 и C, защото те също помагат на косъма да остане здрав, лъскав и еластичен.

Не забравяйте също за вредното влияние на слънцето и вятъра върху косата. Ползвайте шампоан с UV защита и когато духа на плажа, я дръжте прибрана на опашка или на кок.

Съветите са простички и се включват в нормалната ежедневна грижа, която полагате за косата си. Просто подберете подходящите за ваканционната ситуация козметични продукти.

Прочетете още:
7 хитрини за перфектна коса
7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото
Съвети за грима през лятото

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top